House V

by I + GC arquitectura
House V I + GC arquitectura

The idea for this project was to build a house around a patio without having to resort to the cloister. Thus arises the “V”, a volume that folds on itself making a plant with this form that lets the garden in his arms. This becomes the heart of the project.
It is a fluid volume that is detached from the floor to the front turning down until fully backward lean. The work gives the feeling of movement, of a compact mass that was pulled up to the present form. This is emphasized with the longitudinal windows and unevenness in the top of the facades.
This fluid mass shows the pool as an extension of the house. This is directly related semicubierto space storage serving both cars to eat. So this expansion and the sink are in close relationship and function as a single space. This set is surrounded by a curved floor that accommodates both the home and the vegetation of the lot.
The project takes advantage of the ground settling his mandatory retirement be on a curve. Thus garden free relationship with living and pool.
Inside is entered by a central hall, the junction point between the two main branches, the service and the room. Here also houses the stairs to access the upper floor. This is illuminated through the crease of the slab in this area that allows the entry of daylight.
Once up, we found the suite to one side and two bedrooms to the other. To get to these, you must go through a hallway filled with colored lights play on the facade and backlit figures from the dressing room.
Dynamism and fluidity are the outstanding features of the strategy of this work and its relation to the ground.
Photos by: Walter Salcedo

  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura
  • House V I + GC arquitectura

Sponsor

Sponsor

  • House on Cedar Hill

    House on Cedar Hill

    Situated at the edge of an escarpment zone, the house is organized along a native, stacked stone wall 182 feet long and 21 feet high. A cantilevered concrete canopy serves as an in...

  • M4 House

    M4 House

    M4 House is a private residence designed by Architect Show Co. in 2013. It is located in Hasami, Nagasaki, Japan, and makes extensive use of differently-toned wood to link the diff...

  • Private Residence in Ekali

    Private Residence in Ekal..

    The house is located in Ekali, one of the most privileged suburbs of Athens. The brief required for the house to serve two purposes: the living spaces of the owners, and the exhibi...

  • Redcliffe Gardens

    Redcliffe Gardens

    This stunning apartment was created by Ardesia Design, and it is located on Redcliffe Gardens, a major street in the Kensington area of London, England. The interior mixes antique ...

  • House T

    House T

    Tokyo-based studio, Hiroyuki Shinozaki Architects, have designed House T. Located in Tokyo, Japan, this contemporary residence / atelier has a unique interior design that allows ea...

  • Concrete House

    Concrete House

    This project is a complete remodel of an existing 1974 cast-concrete and brick house. The original 7,000 square foot house was built for a single couple, a fluid open plan organize...

  • Bull children furniture

    Bull children furniture

    Bull makes a perfect furniture piece for children between 3 and 6 years old. In essence it´s a tiny chair with the backrest being a "giant" spinning wheel. That allows it to be us...

  • Cube shaped scholar library in catskill mountains

    Cube shaped scholar libra..

    Scholar’s Library was designed by architect Peter Gluck and is located in the Catskill Mountains, northwest of New York, USA. This unusual building accommodates over 10 000 books...

  • E-Paper Slap Bracelets

    E-Paper Slap Bracelets

    Everybody had them or at least seen ‘em. Slap bracelets were usually made of thin piece of aluminum wrapped in fabric. Using the same form, Chocolate Agency came up with a mini m...

  • Tigh Port na Long

    Tigh Port na Long

    The Clients had been visiting Skye with their dogs for many years. They love the landscape and positively enjoy the unpredictable weather and choose to eat outdoors in all seasons....

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.