House in Yatsugatake

by Kidosaki Architects Studio
House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio

Located on a sloping mountain ridge at the foot of the Yatsugatake Mountains, this house was designed on a piece of land that offers spectacular views that are rarely known. Seeking for the best in picturesque scenery, the client took up residence in Tateshina, and spent many years searching for the ideal site for building his house.Inevitably, the main aim of this project is to meet the client’s expectations to incorporate these stunning views in to the design.
When I visited the site, my first impression was that this untapped and expansive nature must be embraced into the interior to the greatest extent possible. I decided to arrange the house in such that this horizontal expanded scenery must be maximized. In order to realize this design, I introduced mega structures column enabling half of the house to extend into the air. To support this large overhanging floor, 2 diagonal bracing steel cylinders, each 300 mm in diameter is introduced. With this, the house is floats in to the midst of a glorious natural surroundings. With this overhanging structure, the breeze of the mountain plateau flow through the interior, makes you coexistent with nature.
When you are invited to the entranceway, after passing through the restrained space of the hallway, and as you enter in to this dramatic space, magnificent and impressive scenery spreads out before your eyes. Living / dining / kitchen area, the majestic panoramic view extends on all three sides is something you can’t find anywhere else, but here in this space. And the scenery is all to your own.
This space is an extravagant experience that only those who have given a privilege to be invited can truly enjoy. Other rooms are planed to offer differing views of the mountains, enabling a variety of views from each of the rooms. The high ceilings and wide wood deck and eaves enable a space steeped in the overwhelming presence of the panoramic views of the area.The feeling is so intense that it is almost as if you are living on a cloud.
The various components have been elevated through careful attention to detailing, and the refinement of the structure gives a sense of tension and unity to the space and adequate materials, achieving the proper balance between a dominance over and a harmony with the surrounding natural environment. The character and humility of this dwelling, constructed without compromising the vision of the architect, expresses a dignified reverence for the scenery surrounding it.

Photos by: Junji Kojima

  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio
  • House in Yatsugatake Kidosaki Architects Studio

Sponsor

Sponsor

  • Before/After: Sonoma Residence

    Before/After: Sonoma Resi..

    House for “Locavore” farmers
    Project and Client Description
    This agricultural property in Sonoma is the home of two scientists who are involved in a number of far...

  • Ultramodern Shell Residence

    Ultramodern Shell Residen..

    A large shell shaped structure finds itself in the middle of the woods. It is hard to determine what exactly the structure is, and unlike the surrounding caves and rocks, it clearl...

  • Santa Monica Canyon Residence

    Santa Monica Canyon Resid..

    This residence is nestled into a down-sloping hillside property in little Santa Monica Canyon. A path descends into and impromptu, landscaped amphitheater along a path that bends, ...

  • Martis Camp – Lot 189

    Martis Camp – Lot 189

    Martis Camp - Lot 189 is a private residence located in Martis Camp, a private community near Lake Tahoe, California, USA. This two story contemporary home  was designed by Swabac...

  • Wooden Cube House

    Wooden Cube House

    Wooden Cube House is a project designed by 81.WAW.PL and rendered by graphic designer Michal Nowak. It is a home brimming with subdued elegance, glass and wooden walls, and an imp...

  • LEGO Wall project

    LEGO Wall project

    Hambourg-based agency Npire has designed this impressive LEGO wall divider in their office's kitchen. During over a year, from May 2010 to May 2011, the designers used over 55,000 ...

  • Villa London

    Villa London

    The house is located in Sa Torre housing developement, in a plot of land next to the cliff. The client, a well-known English writer, raises an extensive program to fulfill the need...

  • Calley Building Show Home

    Calley Building Show Home

    Feedback so far has been phenomenal” says Johnny Calley, director of Calley Building. “People love the overall design and look of the home especially the split layout of the li...

  • Anti Patio

    Anti Patio

    The terraced plot is located on the eastern slope of the hill, with a 10-15 km panoramic view characteristic of a penthouse. The layout of the house enables its 180-degree exposure...

  • Maison MPB

    Maison MPB

    Ralph Germann architectes designed this alpine house for a couple who wished to live in a harmonious environment, but there was a prerequisite that it could also comfortably handle...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.