Interno Fraciscio

by Studio Fanetti
Interno Fraciscio Studio Fanetti

The apartment had such height that the firm has decided to use to split the space.
It was given a second wood  skin that gives a special atmosphere of uniformity.
It looks like a block of wood from which was “carved a house” and the various local and furniture arise from the block by subtraction of matter.
There seems to be no need for walls like a second skin made of larch. In the study and construction of this apartment, particular attention was paid to the combination and processing of materials: larch wood wax, as well as stone slabs in large format tailored to the floors, antique iron beams with treatment acid to the backbone of the loft and filling encaustic, also with wax finish, the walls of bathroom and kitchen.
Coatings and fillings alternate shaved walls with plaster and deliberately left blank in order to lighten the effect paneling and markedly increase the perception of interior space.
The internal design has resulted in the organization of the spaces designed in such a way as to make possible the more articulated and functional.
The entrance opens onto the living area entirely in larch continues in the kitchenette.
The living area, intentionally no continuity to other areas areas, then opens into a second space is amazing for the articulation of the flows of both visual and walkway.
Opening the door of the large cube of wood leads to the sleeping area where a central staircase divides the two bedrooms and leads upstairs where we find the study on suspended double bedroom.
A transparent floor opens up space otherwise a bit ‘stuffy. The tour continues in the area for guests with two large mattresses, sofas in so far as the ceiling closes truss.

Photos by: Lorenzo Carone

  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti
  • Interno Fraciscio Studio Fanetti

Sponsor

Sponsor

  • Slice shelf

    Slice shelf

    What would a shelving system look like if playful customization was its main Objective ? This question urged the Danish design studio KiBiSi to design SLICE – an architectural re...

  • Lean Table Design

    Lean Table Design

    Lean Table Design by Coordination Berlin use simple hexagonal shapes and traditional craft to make a playful design along with an endless amount of configurations. According to nee...

  • Artreehoose is lakeside house

    Artreehoose is lakeside h..

    Artreehoose is lakeside house draws inspiration from the sensation of being sheltered underneath tree canopies was designed by Architect Della Valle Bernheimer. Wedged into a tight...

  • Hotel Deseo

    Hotel Deseo

    El Deseo is located in Playa del Carmen, Mexico, a small Caribbean village where fun and relaxation come together. The general idea of this project is to combine these two activiti...

  • Gershenson House

    Gershenson House

    The Gershenson House, with 270 m2 area of construction, is located on a 2,000 m2 parcel of land in Cholul, Yucatan, Mexico, a small community near Merida, Yucatan, Mexico.
    T...

  • Container House

    Container House

    Two San Francisco art and travel addicts overhauled a loft and customized a pair of shipping containers to accommodate their collection and reflect their passions.

  • The Medic’s House

    The Medic’s House

    The Medic’s House is a two story rear extension and renovation project, commissioned by two Winchester based Doctors upon the arrival of their new baby daughter.
    The need ...

  • Queens

    Queens

    Queens was designed by Perth-based Cambuild. The stunning interior possesses a heightened sense of elegance and sophistication, and an attention to detail that only adds to the exp...

  • A Home in Berkel en Rodenrijs

    A Home in Berkel en Roden..

    This lovely home is located in Berkel en Rodenrijs, The Netherlands. The home is simple and comfortable, with large windows that allow an abundant amount of natural light in. ...

  • Casa Camino

    Casa Camino

    The house resides in an splendid semi-arid climate plot of 2,200 m2 at an elevation of 1,450 m above sea level. The climate zone has maximun temperatures above 38° C and lows reac...