Jln Angin Laut

by Hyla Architects
Jln Angin Laut Hyla Architects

Presenting a sleek façade to its neighbours. The finely detailed screens of No. 19 Jln Angin Laut conceal a house nestled gently into a garden.
Its entrance elevated above the ground, one has to ascend a glass staircase to enter the house. Opening the solid timber front door, one is greeted with a swimming pool and patio surrounded by lush greenery, amply shaded overhead but admitting light and air from the sides, this space is a paradigm of living comfortably in the tropics.
A glass bridge spanning lightly across the pool leads into the living room. This bridge extends the threshold of the house, prolonging the act of entering and highlighting the importance of this space to the overall design of the house. The rest of the house takes its cues from this scene, the main living spaces being punctuated with light, greenery and timber accents. Together with the skillful manipulation of solids and voids, the overall effect achieved is that the architecture seems integrated harmoniously with nature.

Photos by: Derek Swalwell

  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects
  • Jln Angin Laut Hyla Architects

Sponsor

Sponsor

  • The d-hotel

    The d-hotel

    d-hotel is a unique marriage between a historical site and a new futuristic design. On the site of d-hotel, you find an authentic and protected windmill from 1841 as well as a prot...

  • Oceanfront Villa

    Oceanfront Villa

    This brand new contemporary Phuket villa for sale is located in a quiet and exclusive private estate. Facing south-west, the modern villa enjoys 200 degrees stunning views over the...

  • Malbaie VI Marée Basse

    Malbaie VI Marée Basse

    The concept of the residence revolves around two off-centered volumes positioned in such a way to take in as much sunlight as possible and to make the most out of the different vie...

  • House like garden

    House like garden

    If you are thinking that adding solar panels, designing windows to circulate natural air and hanging few plants completes a green house then wait, Dutch architects Marc Koehler ha...

  • Hackney Shed

    Hackney Shed

    London-based architectural studio Office Sian has designed a garden working studio in Hackney, London. It is a new “shed” which replaces a “dilapidated asbestos-ridden and sp...

  • 3way House

    3way House

    A house which has three means of vertical transportation; climbing wall, ladders and stairs. The house is located in a residential area where old and new buildings stand intermingl...

  • Casa La Punta

    Casa La Punta

    Located in La Riviera Nayarit – Punta Mita, Mexico, the commission consists of a rest house for an unusual couple, so the house should stay away from stereotypes of regionalist d...

  • Split View Mountain Lodge

    Split View Mountain Lodge

    The holiday home is located near the village Geilo, a popular skiing destination in the valley Hallingdal. Ski resorts are abundant around the lodge, with a freestyle terrain park ...

  • Studio SC

    Studio SC

    The architectural project of this photography studio, specialized in food photos, emerged from an internal competition held at StudioMK27. The team was divided into 3 groups that w...

  • Vivienda de Invierno entre los Pinos

    Vivienda de Invierno entr..

    The architectural firm offered a way of working that would result in a comprehensive professional intervention in order to achieve better prices and quality: The Project + Directio...