K-House

by Paz Gersh Architects
K-House Paz Gersh Architects

The program was planned for a family with three children.
In planning K-house, the main concept was changing the existing orientation into a house that creates a complex relationship with the green belt surrounding the house: the thicket behind the house, the front yard, the lower leveled yard, upper level garden and treetops. And it’s re-forming from a two-family dwelling arranged in a row, mainly relating to its close neighbor.
The design enables the family to adjust their daily life routine freely during the day, simultaneously enabling their request to work from their home place without feeling detached from the activity of the house.
Daily family hosting was taken into consideration as well as formal hosting events.
The house’s transparency is received from several elevations: the “green” elements turned into one of the construction materials, one of its “walls” and an inseparable part of the house’s façade, whereas in other areas these elements behave as small views, sculpting the light and the vegetation with the rest of the house.
The house’s location lies between two main facades:

The first, the North façade- open – transparent, facing the thicket, creates a feeling of space as well as a far view ahead with the ability to preserve the feeling of privacy in a wide public area.
The second, the South façade- a “double façade”, through which light penetrates to the center of the house and is filtered.

The design of the facades evolved through an analysis of precise proportions with a classical golden ratio, these proportions can be seen through out the entire house.
Two entrances serve the residents- a daily entrance from the street level of the family’s bedroom. A Formal entrance from the thicket- the living room’s level.
The house was planned whilst searching for an architectural language combing a local reference as well as modern and clean lines, influenced by the modern “International style”.

Photos by: Amit Giron

  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects
  • K-House Paz Gersh Architects

Sponsor

Sponsor

  • Wallace Ridge

    Wallace Ridge

    At the outset the original property was in disrepair; it had a choppy floor plan and gabled roofs that did not fit the client’s vision of a modern home. The goal, of course, was ...

  • House of Polygon

    House of Polygon

    This house was built in the subdivision in Tosu in Saga.
    A lots of Subdivision was homogenize site, and also houses were similar environment.
    D-house(House of Polygon...

  • Hackney Shed

    Hackney Shed

    London-based architectural studio Office Sian has designed a garden working studio in Hackney, London. It is a new “shed” which replaces a “dilapidated asbestos-ridden and sp...

  • The Kimber Modern

    The Kimber Modern

    BBA was first approached by the owners of the KimberModern in October 2005 regarding their idea of building a sort of tiny hotel at 110 The Circle – an overgrown triangular lot i...

  • Foursquare’s Soho HQ

    Foursquare’s Soho HQ

    I didn’t hesitate when I was asked to help design Foursquare’s Soho office in New York City. As a location-based social networking company, Foursquare “helps you and your fri...

  • Villa Valtanen

    Villa Valtanen

    The use of modern technology and new treatment methods have started a new chapter in Finnish wood architecture. Lauri Louekari´s Villa Valtanen won a respected wood prize, ”A Lo...

  • Park Point House

    Park Point House

    New Zealand-based architectural firm Vaughn McQuarrie Architecture & Design has designed the Park Point House. Completed in 2010, this 1,507 square foot contemporary home is situat...

  • Whistler Residence

    Whistler Residence

    Located in a Whistler neighborhood halfway up the mountainside, this house was designed for clients who appreciated the timber structures characteristic of a Whistler Chalet, but d...

  • Edgewater Residence

    Edgewater Residence

    Edgewater Residence is a private home located in Prior Lake, Minnesota, USA. It was designed by Rosenow | Peterson Design and completed in 2013. Photos by: Matt ...

  • Stonington Residence

    Stonington Residence

    The Stonington Residence, a recently renovated and restored historic house is sited between 300 feet of waterfront and a large meadow in Stonington, Connecticut. While the house is...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.