KN House

by Adrei-studio Architecture
KN House Adrei-studio Architecture

The Client is a guitarist who is born and grows up in Hanoi – the capital of Vietnam. He would like to own a living space that reflects the nature of housing of Hanoian as well as the artistic and liberal character in his human, however, the construction budget is very small (approximately $15,000.00). That is the reason why we face difficulties in building the house, but we still do not give up because of the ideas, the messages we want to convey to people via this process.
Every feeling comes from its images, architectural details used in the traditional housing architecture of Vietnam in general and the old Hanoi in particular (entrance, door, stair, …) that we has refined and designed in order to achieve an introversive, multi-layered, close-to-nature space. The space is opened and yet closed, and vice versa.
Above all, what we get is the happiness of the host when his family takes over this house.

Photos courtesy of Adrei-studio Architecture

  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture
  • KN House Adrei-studio Architecture

Sponsor

Sponsor

  • Attico Migani

    Attico Migani

    The project concerns the arrangement of the interior and exterior of a house on the top floor of a new building in Lugano.
    The clients wanted a tailored solution that could ...

  • Open House

    Open House

    This project sets out to explore the physical and tactile language of building materials. Using timber as the basis we explored how particular materials responded to touch, sight, ...

  • Converted Barn

    Converted Barn

    ‘It’s been a personal ambition to take a lovely old agricultural building and restore it to glory, if not its former use,’ said Julia Uttley, the owner of Chantry’s Barn. ...

  • Framework House

    Framework House

    Belgian studio Cocoon Architecten has designed the Framework House, a contemporary addition to an existing 1970's villa. it is located in a residential neighborhood of Genk, Belgiu...

  • Banyan Tree Ungasan Bali

    Banyan Tree Ungasan Bali

    Set high on the cliffs near to the Uluwatu Temple, Banyan Tree Ungasan brings definitive fine cliff top living to the renowned beach island of Bali.
    With unrivalled panorami...

  • Spencertown Residence

    Spencertown Residence

    This 2,900-square-foot residence designed by Thomas Phifer and Partners is situated on a rolling meadow and commands dramatic views of an agricultural valley and the distant Catski...

  • Dalvey Road House

    Dalvey Road House

    Dalvey Road House is a private contemporary house designed by Guz Architects. Completed in 2012, this modern tropical bungalow is located in Singapore, and as with most of Guz Arch...

  • Hyde Park Townhouse

    Hyde Park Townhouse

    A new home for private clients in Hyde Park, London, which combines understated elegance with practical and flexible spaces for real family usage, set within a classic, white stucc...

  • The Flag House addition

    The Flag House addition

    Vienna-based architectural firm Propeller Z has completed an addition to a 200 year old farmhouse in Fahndorf, Austria.
    Within a budget of 70,000 euros, Propeller Z succeed ...

  • Black on White

    Black on White

    The main theme of the project – a dark box containing private spaces sustained by a series of white walls which delineate the semipublic spaces, is completed by the relations a c...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.