La Moraleja

by ÁBATON Arquitectura
La Moraleja ÁBATON Arquitectura

All-round refurbishment. 750 sq mt (8,073 sq ft) detached house (Madrid).
Its construction dates from 1984, with a closed and dark distribution but very well built so the final project eliminated actions that were thought necessary in the early stages of the project.
Basically, we altered the construction’s morphology (rooves) to improve the general energy saving and strengthened the magnificent views over the impressive garden; we re-organized the interior space in full and as a novelty, we improved the thermal efficiency by applying an external insulation. Additionally, we designed the new landscape, re-organizing the existing species and planting new ones according to the new uses of the house.
The house is divided in 3 levels. Next to the garden there is an under covered outdoor area with direct access to the swimming pool. Inside, there are a gym, a living room and 2 additional bedrooms. From the garden there is access to the main floor through 2 stairways: one goes to the kitchen and the other gains access to the living room. The main floor accommodates the office, living room, dining room, kitchen, master bedroom/bathroom and guests bathroom.
The upper floor is intended to the clients’ family: 5 bedrooms with bathroom en suite and a living room also used as a lobby.

Photos by: Belen Imaz

  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura
  • La Moraleja ÁBATON Arquitectura

Sponsor

Sponsor

  • Splendid Triplex Apartment over the Water in Sweden

    Splendid Triplex Apartmen..

    This 2,228 square foot triplex apartment is part of Gåshaga Pier, one of the most exclusive family housing projects in Sweden designed in 2001 by Sandellsandberg Architects. Situa...

  • Bromont Residence

    Bromont Residence

    Situated on a hill in the undulating countryside of Bromont, this secondary residence sits, between forest and clearing, at the end of a road burnished by time. The challenge consi...

  • Chopstick Stool

    Chopstick Stool

    Description from the designer: Ryan Horsman and I developed the Chopstick/Steamer Stool as part of a summer abroad program at B.A.S.E. Beijing with support from founders Robert Man...

  • Principe’s Box House

    Principe’s Box House

    This project involved the rehabilitation of a 53 sqm (570 square-foot) apartment for a young couple. The apartment, located in the top floor of a building of 1910, was originally d...

  • Oceanfront Villa

    Oceanfront Villa

    This brand new contemporary Phuket villa for sale is located in a quiet and exclusive private estate. Facing south-west, the modern villa enjoys 200 degrees stunning views over the...

  • Oregon Coast Beach House

    Oregon Coast Beach House

    American practice Boora Architects has designed a weekend retreat on the Central Oregon Coast. The architecture is based on a Pacific Northwest Modern vernacular and features a cle...

  • Wentworth Rd House

    Wentworth Rd House

    Description: This building takes full advantage of being on the sunny side of the street. Where sun access and vistas to Sydney Harbour are the same you have to embrace it. Three l...

  • The Yin-Yang House

    The Yin-Yang House

    Description: The Yin-Yang House is a net-zero energy single-family home in a quiet Venice, CA neighborhood. The design objective was to create a space for a large and growing famil...

  • Strathmoor House

    Strathmoor House

    The Strathmoor House is located on a gently sloped parcel in the area devastated by the 1991 Oakland firestorm. When we began the design process in 1996, the area was only partiall...

  • House M

    House M

    The project M, a residential building in the centre of Meran, is embedded in the quit area of Obermais. The concept of the design was it to play with transparent and solid surfaces...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.