Lacrimi Si Sfinti

by Cristian Corvin
Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin

Lacrimi si sfinti ("Tears and Saints") is a restaurant located in Bucharest, Romania, and was designed by Cristian Corvin. The space is designed in a traditional Romanian style... with a twist. Many of the adornments that hang from the walls are actually made out of LEGO pieces - a rooster head, a tapestry - adding an element of fun and modernity to a traditional room. Lacrimi Si Sfinti by Cristian Corvin: "Lacrimi si Sfinti (Tears and Saints) is a restaurant serving modern Romanian cuisine. It had to be traditional and contemporary with a bit of wit. It has all the stereotypes of the Romanian traditional restaurants including folkloric artifacts, except they are built in LEGO pieces, from carpets hanging on the wall to the trophy animal heads. Most of the furniture is old authentic Romanian gathered in various regions of Romania, from Oltenia to Transylvania." Photos courtesy of Cristian Corvin

  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin
  • Lacrimi Si Sfinti Cristian Corvin

Sponsor

Sponsor

  • Jln Angin Laut

    Jln Angin Laut

    Presenting a sleek façade to its neighbours. The finely detailed screens of No. 19 Jln Angin Laut conceal a house nestled gently into a garden.
    Its entrance elevated above ...

  • Ses Alzines

    Ses Alzines

    The place


    The physical environment is the typical of a coastal residential development, an isolated place without service during winter time, and a nice place ...

  • The Logan House

    The Logan House

    I want a place for my art collection – Then I want to live there. – Kent Logan.
    The Logan Residence is first a private museum, and second a personal winter residence. Th...

  • 31 Blair House

    31 Blair House

    Many historic elements were left untouched in the 306 m2 space, retaining the site’s historical essence and providing a quaint contrast to the unit’s modern interior.
    Wh...

  • Lateral House

    Lateral House

    Lateral House is located in a Bangalore and has been built for a young family, which looked to me for something pure. The brief however had a strict adherence to keep costs low and...

  • Apartamento VLE

    Apartamento VLE

    Apartamento VLE was completed by Ar4 Arquitetos in 2013. It is located in São Paulo, Brazil, and features a unique piece of wall art, which gives the space character and personali...

  • Diamond Beach House

    Diamond Beach House

    This site, just behind the sand dunes of Diamond Beach on the mid north coast of NSW, is very flat and has a modest view over wetlands. The proximity of the ocean would enable a be...

  • Casa Atrevida

    Casa Atrevida

    A vacation home and a study; ventured into the use of bamboo (Guadua), as a structural material earthquake resistant. Attractive material, from a short cycle of growth, therefore, ...

  • House in Restelo

    House in Restelo

    Architects: The site, with an almost rectangular shape, has 914.2 m2 (9,840 ft2) and is inserted into a residential neighborhood in Lisbon. Topographically the site is characterize...

  • Donoso – Smith House

    Donoso – Smith House

    The request was not direct with the owners, it was commissioned by a commercial developer who wanted a residence that would accommodate a range of spatial needs yet stand apart fro...