Leonard Residence

by Ehrlich Architects
Leonard Residence Ehrlich Architects

Perched at the edge of a canyon in the Hollywood Hills of California, the Leonard Residence carefully mixes program adjacencies and architectural styling to cater to the living styles of the clients and capture the breathtaking views of the city beyond.
The 4,000 square foot house consists of multiple levels to mitigate the steep slope of the site, with each level serving the living, working and relaxation needs of this young couple.
By utilizing a modern aesthetic, carefully placed programmatic and service elements such as fireplaces, kitchen appliances and even built-in cabinetry screen unsightly neighbors and harsh sun, but support an uninterrupted wall of glass across the back facade that allows the clients to enjoy the spectacular views.

Photos by: Grey Crawford & Bradley Wheeler

  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects
  • Leonard Residence Ehrlich Architects

Sponsor

Sponsor

  • Residential Church XL

    Residential Church XL

    Context
    In the Netherlands there are hundreds of empty churches. Since 1970 more than 1000 churches are closed by church communities. More than 1/3 was demolished and half o...

  • South Coast Residence

    South Coast Residence

    The house grew out of its formidable site, inspired by the Illawarra Escarpment to the far west and north, and to its east the tidal ocean rock shelf and ocean beyond. Our aim was ...

  • The True Wolf Wears His Fur Inside

    The True Wolf Wears His F..

    The project for a 60 sq. m (646.8 sq. ft) flat in Paris designed by Andrea Marcante and Adelaide Testa for Studio UdA addresses the subject of a free floor plan and the subdivision...

  • Nautilus Studio

    Nautilus Studio

    Most artists if pressed could work in the most awkward of spaces, adapting to their means. Our artist wanted a space that would call her to create. The studio is tucked in between ...

  • Split View Mountain Lodge

    Split View Mountain Lodge

    The holiday home is located near the village Geilo, a popular skiing destination in the valley Hallingdal. Ski resorts are abundant around the lodge, with a freestyle terrain park ...

  • House in Yatsugatake

    House in Yatsugatake

    Located on a sloping mountain ridge at the foot of the Yatsugatake Mountains, this house was designed on a piece of land that offers spectacular views that are rarely known. Seekin...

  • Eichler Home Renovation

    Eichler Home Renovation

    New open modern kitchen was designed with two parallel 12’ long islands without upper cabinets to achieve open feel. Most of the appliances were built into the adjacent wall.

  • Container House

    Container House

    Two San Francisco art and travel addicts overhauled a loft and customized a pair of shipping containers to accommodate their collection and reflect their passions.

  • Open Studio Apartment in Kiev

    Open Studio Apartment in ..

    This stylish open studio apartment was designed by the creative director of FILD, Dan Vakharamieiev. Located in Kiev, Ukraine, this bachelor is a conversion of a two room loft fro...

  • Family Home in Mallorca

    Family Home in Mallorca

    This family home is located in Mallorca, Spain. It was designed by Marga Rotger in 2009. Family Home in Mallorca by Marga Rotger: "A modern house that has used nobl...