Library House

by Shinichi Ogawa & Associates
Library House Shinichi Ogawa & Associates

The white house of one-story is located in a calm residential area. The symmetric elevation is composed of a white cubic volume as Living/Dining space, and a low volume that enclose the central cube.
Living/Dining space has 6m high ceiling, and its northern wall is a high and large book-shelf that will be completely filled with a lot of books.The opposite wall is open to the southern court yard, and takes in various natural elements. Moreover, the toplight makes it an impressive space giving sky view and natural light form the upper side. At the same time, the room realizes a comfortable environment, adjusting the quantity of light in accordance with the time or season by exterior awning.
The plan composition doesn’t have any corridor and it’s possible to access to the all rooms from the central room. The large court yard with a tree faces to Living/Dining, master bedroom, office, and the smaller one with a pool is for Living/Dining, bathroom and child room.
It is a house for the client who is a great reader. He can live enjoying his reading time in this quiet but rich space, feeling the change of season thanks to the closed court yards.

Photos courtesy of Shinichi Ogawa & Associates

  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates
  • Library House Shinichi Ogawa & Associates

Sponsor

Sponsor

  • Jln Angin Laut

    Jln Angin Laut

    Presenting a sleek façade to its neighbours. The finely detailed screens of No. 19 Jln Angin Laut conceal a house nestled gently into a garden.
    Its entrance elevated above ...

  • Stalker table

    Stalker table

    Watching stalking birds on a field, Joscha Brose and Jorg Holtje were inspired to create this small tripod side table.

  • Alvarez Beach House

    Alvarez Beach House

    Alvarez Beach House is located on a cliff of Playa Misterio, a gated beach community 117 Km. south of Lima. With vehicular and pedestrian access at approximately 50 meters over sea...

  • Open Air Sculpture House in Warsaw

    Open Air Sculpture House ..

    Through this house you can rush by and not even notice that you have trespassed a kind of a border. There is no threshold – literally and figuratively. Paved road, on which we st...

  • Mandarin Oriental Paris

    Mandarin Oriental Paris

    Situated on rue Saint-Honoré, one of the most fashionable streets in the world, Mandarin Oriental, Paris lies in the heart of this wonderful city.
    Surrounded by haute cout...

  • Casa Gotmar 138

    Casa Gotmar 138

    The distinct incline of the plot and its northwards orientation, where are views of mountains and forests, determined the proposal of the construction.
    The intent was to mai...

  • Mantis Lamp

    Mantis Lamp

    Mantis is a simple desk lamp created by Berlin-based studio Böttcher+Henssler for Slovenian lighting company Vertigo Bird. The lamp is made from lightly stained maple and coated a...

  • L23 House

    L23 House

    The house land is oriented to West. On the East limit, where the municipal road gives access, features a rugged topography, due to the existence of a slope. Beyond the slope, the l...

  • New York-Style Warehouse Conversion in Melbourne

    New York-Style Warehouse ..

    Ground Floor: 1 bedroom with courtyard, open plan study and second living room with original roller-door blind and full height operational door/windows, large bathroom with laundry...

  • Foursquare’s Soho HQ

    Foursquare’s Soho HQ

    I didn’t hesitate when I was asked to help design Foursquare’s Soho office in New York City. As a location-based social networking company, Foursquare “helps you and your fri...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.