Lookout House

by Ike Kligerman Barkley Architects
Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects

Clients chose to retain the eccentric 1979 structure of the property and commissioned a gut renovation and extension.
The original pyramid form of the house, which is centered on an open-plan double-height living space surrounding an indoor pool, was lightened and simplified with a contemporary material palette (including bamboo, bluestone, and glass tile) and a new lighting program.
A glass bridge—an “architectural synapse” that clearly differentiates old from new—connects the main house to the master suite.
Like the original structure, the new suite is a large volume enclosing a smaller one—in this case, a freestanding cube, finished in claro walnut, that divides the sleeping and bath areas.

t;
Photos by: Peter Aaron

Source: Contemporist

  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects
  • Lookout House Ike Kligerman Barkley Architects

Sponsor

Sponsor

  • House CZ

    House CZ

    Portuguese design studio SAMI Arquitectos have designed the House CZ in São Roque do Pico, Ilha do Pico, Açores, Portugal. Photos by: FG + SG Architectural Photo...

  • Mastro Work Table

    Mastro Work Table

    Mastro is a work table created by Italian studio Gum Design in collaboration with De Castelli. The structure of the table is inspired by the old work tables found in the craftsman...

  • Malibu Beach House

    Malibu Beach House

    Malibu Beach House, designed by Jamie Bush & Co., is located in the exclusive Cove Colony Drive off the Pacific Coast Highway in Malibu Beach, California. The home is decorated mos...

  • Knock Down - Cloth Rack

    Knock Down - Cloth Rack

    The basic idea in Knock down-Cloth Rack is a simple wedge assembly, that can attach a horizontal element to a vertical load-bearing element.

  • Passive House

    Passive House

    A house without heating system. The windows and prefabricated walls are so well insulated that the home’s primary sources of heat are the occupants and the sun. The heat recovery...

  • Casa nel Bosco di Ulivi

    Casa nel Bosco di Ulivi

    The land on which it should have been made the new building was and still is full of beautiful olive trees. The intention of the designer was to maintain the integrity of the perce...

  • Apartment in the Old Town of La Coruña

    Apartment in the Old Town..

    This flat is in a building of the Fifties; located in the old town of Coruña and the dwelling where the reform is going to be made is the third right.
    The building is cons...

  • Warehouse Conversion

    Warehouse Conversion

    Located in Surry Hills, an inner-city suburb of Sydney, in the state of New South Wales, Australia, this dual fronted warehouse was transformed into a unique contemporary city home...

  • Ant-house

    Ant-house

    The outer wall of black covers whole cube, and that screens visual field completely. Inside of heavy door, the space turns to vivid yellow covered by larch plywood. It seems that t...

  • Carpinteria Foothills Residence

    Carpinteria Foothills Res..

    This contemporary residence is designed to seamlessly open unto the panoramic coastal ridge-top site via expansive operable glazed walls. The glazed transparency is balanced and th...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.