Luxury Loft Apartment Renovation

by Guillaume Gentet
Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet

Guillaume Gentet designed this contemporary interior for a young couple and their children living in Greenwich Village, New York, New York, USA. It began as a one bedroom, two bathroom loft and has since been transformed into a three bedroom, three bathroom unit with a mezzanine level for additional square footage. The kitchen has also been repositioned in order to provide a dining and entertaining space, leaving the old kitchen area to be used as a bathroom, laundry room, and study. floor plans Photos courtesy of Guillaume Gentet

  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet
  • Luxury Loft Apartment Renovation Guillaume Gentet

Sponsor

Sponsor

  • Davidson Residence

    Davidson Residence

    This 3,000-square-foot single-family residence reflects the client’s desire for a house that would relate primarily to its garden and would have an open contemporary feeling.  <...

  • House N

    House N

    Built in 1938, this Noordwijk seaside villa was originally the holiday home of a concrete factory owner. Battered and blustered by the salty sea weather over the decades, the house...

  • Eichler Home Renovation

    Eichler Home Renovation

    New open modern kitchen was designed with two parallel 12’ long islands without upper cabinets to achieve open feel. Most of the appliances were built into the adjacent wall.

  • E-Paper Slap Bracelets

    E-Paper Slap Bracelets

    Everybody had them or at least seen ‘em. Slap bracelets were usually made of thin piece of aluminum wrapped in fabric. Using the same form, Chocolate Agency came up with a mini m...

  • Maximum Garden House

    Maximum Garden House

    The client wanted a house where they could keep an eye on their 2 kids without the need to be in the same space. Loos’s Raumplan, somehow, came to mind.
    We were also looki...

  • 2290

    2290

    2290 is a private residence designed by Arch11 and located in Boulder, Colorado. The exterior of the home is populated by a rugged landscape of boulders and shrubs, while the inter...

  • Remlshelf

    Remlshelf

    Architecture students Tadej Podakar and Luka Fabjan of TRIpike studio have created the REMLshelf. It is a modular wall shelving unit consists of uniformly shaped 7 wooden strips.

  • Doria

    Doria

    Doria is a private resience located in Turin, Italy. Designed by Fabio Fantolino, it is sleek and elegant, with a high degree of sophistication. Photos courtesy of...

  • Eden Hotel

    Eden Hotel

    The quite big volume of this project has been divided into a sequence of small buildings – high and narrow – that draws a sort of line upstream in the valley. Entirely covered ...

  • The Ellis Park House

    The Ellis Park House

    In order to make the most of the site and minimize disturbance the excavation was the first example of permanent soil nailed shoring in Ontario. Surgically cutting a three and a ha...