Mantis Lamp

by Böttcher+Henssler
Mantis Lamp Böttcher+Henssler

Mantis is a simple desk lamp created by Berlin-based studio Böttcher+Henssler for Slovenian lighting company Vertigo Bird. The lamp is made from lightly stained maple and coated aluminum. the height of the lamp can be adjusted by simply moving the aluminum tube through a hole in the base. According to the designers, "In its symbiosis of clear lines, the natural character of the wood, the colourful accent of the textile cable and coated aluminum tube, MANTIS is a timeless piece to compliment any modern home or office interior."



  • Mount East Flat

    Mount East Flat

    It took a year to create special residential units – Mount East, for Hong Kong real estate developer, Pal Pang deliberately give new meaning to luxury.
    Does not require an...

  • Framework House

    Framework House

    Belgian studio Cocoon Architecten has designed the Framework House, a contemporary addition to an existing 1970's villa. it is located in a residential neighborhood of Genk, Belgiu...

  • Cascade House

    Cascade House

    This house is a corrective to the increasingly common “McMansion” located on the North Shore and similar neighborhoods across the country. A major goal of this project was to m...

  • Clean, Simple Lines

    Clean, Simple Lines

    Description of the House, its local & occupants

    Situated in the amazing location of Walsh Bay underneath the iconic Harbour Bridge this 80’s apartment block...

  • Pachamac House

    Pachamac House

    The Site
    In the old days in Peru the selection of the site for a specific Inca building (use) was the most important action to be taken, only when found the right site is th...

  • Split View Mountain Lodge

    Split View Mountain Lodge

    The holiday home is located near the village Geilo, a popular skiing destination in the valley Hallingdal. Ski resorts are abundant around the lodge, with a freestyle terrain park ...

  • House in Takamatsu

    House in Takamatsu

    Our client was initially inclined to build a new house. After much consideration, however, he decided to partly renovate his three-storey family house, and use it as a residence fo...

  • Fioravanti Poolhouse

    Fioravanti Poolhouse

    The place: a lot with a fine view located in the Bisenzio river’s valley the landscape is a sequence of wooded areas, fields, olive-groves. The land is articuladed through terrac...

  • Midvale Courtyard House

    Midvale Courtyard House

    Midvale Courtyard House is a renovation project undertaken by Bruns Architecture. It is located in Madison, Wisconsin, and consists of the addition of 840 square feet and modernizi...

  • Tree House

    Tree House

    The treehouse is sited in the bush fringe of Separation Creek, perched on a steep forested hillside above the Great Ocean Road and Bass Strait. It is a site that enjoys a unique co...