Mishima House

by Keiji Ashizawa Design
Mishima House Keiji Ashizawa Design

The theme for this house design is ideal for a small family.
The idea behind this design is to accommodate privacy, while living comfortably in the dense downtown area of central Tokyo.
The rooms that need maximum privacy, such the bedrooms and bathroom,
are located on the first and second floor.
Living room and Kitchen are located on the third floor, with the study area located just above, in the loft.These rooms are situated as is to utilize the maximum potential of sunlight needed for each specific room.
The third floor has very high ceilings which allows for a lot of natural sun light from the windows on the south side of the structure.
As the pictures show, the design of the handrail on the deck, along with the translucent windows, allows for maximum privacy from the outside world.
The rough steel frame allows ample amounts space, while keeping the budget to a minimum.
The inside handrail, light fixtures, bookshelf and other furnishings create a unique harmony and theme to the interior design.
In conclusion, the design allows a comfortable, private and modern living space in the heart of the Tokyo.

Photos by Daici Ano

  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design
  • Mishima House Keiji Ashizawa Design

Sponsor

Sponsor

  • PARKWAY AVENUE HOUSE

    PARKWAY AVENUE HOUSE

    Located in a conservation area of Newcastle, this 1930s house is heritage listed, meaning the exterior street elevation was protected by council heritage restrictions and unable to...

  • Apartment With A Retractable Interior Wall

    Apartment With A Retracta..

    Fertility Design, a Chinese firm,  recently created this understated, contemporary apartment. The space includes a movable wall that separates the home office and library from the...

  • Modern Rounded Outdoor Patio Lounger

    Modern Rounded Outdoor Pa..

    You will feel comfortable on the porch, in addition to the park or swimming pool while enjoying reading a book or just chatting in this cool double Lounger, designed by Victor M. A...

  • Lateral House

    Lateral House

    Lateral House is located in a Bangalore and has been built for a young family, which looked to me for something pure. The brief however had a strict adherence to keep costs low and...

  • Wood House

    Wood House

    Background, low impact no waste: During the last 25 years I have worked with and studied how the use of computers and software have affected architecture and the physical landscape...

  • Fitzroy House

    Fitzroy House

    Built behind the heritage façade of a landmark property in Melbourne’s Fitzroy, this project retains and restores the original frontage while adding a rear addition with three l...

  • Villa in Děčín

    Villa in Děčín

    The initial task was mainly to find the right location for a home (villa) on a large area, with its orientation providing views of the countryside and city. The house is situated o...

  • Widlund House

    Widlund House

    This house is like a funnel of light, space and sea views. The location is the west coast of the Baltic island of Öland. The white concrete box is “corsetted” in the middle, c...

  • Modern LightHouse

    Modern LightHouse

    Lighthouse was designed for a family of five, looking to relocate from a rural setting to a modern urban dream house. It is a 4,500 square foot urban infill house in Ottawa’s pla...

  • Laurel Way

    Laurel Way

    One aesthetic idea driving the creation of Laurel Way was that each room or space should be a jewel box, an individually conceived, precisely functional and dramatic sensory experi...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.