Multi-Level Apartment

by Peter Kostelov
Multi-Level Apartment Peter Kostelov

Characteristic of this apartment is its inner space and cubic capacity. It is located on the top 18th floor. Initially it was a two level apartment of total houseroom of 258 sqm.  As for the first level it was quite common one: three meter standard height of ceiling and a houseroom of 69 sqm. The second level houseroom was larger 189 sqm and the height of ceiling varied from 3 to 8 meters in different zones. Surely these unique space peculiarities caused project direction: to not only exploit maximum of this nonstandard extreme height but to make multi-level space.
The owner of the apartment approved the idea, moreover it was requested that each member of the family should have extra space so that everyone including 3 children of different age and gender could have their private space for comfortable living. Central part of the apartment on the second level was as large as 60 sqm and more than 8m high. The space was vertically divided into two levels by the newly made third level.
After making necessary calculation on the thickness of overhead cover 0,5m was put as required space for structural beams, placing ventilation and final trimming. The highest ceiling 4,5m was chosen for the living room located at the lower part of the second level. The upper part on the second level got 3m, where a bedroom, a bathroom and a study room are located. Thus the third level added 54 sqm to the apartment.
The covers between second and third floors have two clear spaces. One was left for the staircase, while the second one, the closest to the window, appeared to join two spare spaces of the second and third level, the flow of light of which makes partially two-tiered space.
On the third level a dome made by glass partitions separates a bedroom and a study room, which allows the light to spread evenly. The floor space of 9 sqm was added to 20 sqm of the lower level. Consequently the floor space of each nursery room got 30 sqm located on two levels. A home library ceiling in the right –hand side of the apartment is 4,4 m. The same as in children’s room the second level was made here which enlarged it to 8 sqm All in all 35 sqm was added to houseroom. Rearranging turned a duplex apartment into four-level apartment having added to it 90 sqm of extra house room (from 258 sqm up to 348 sqm)
Nearly all pieces of furniture (except settees and beds) were specially designed. The owners gave preference to warm and light colors. In contrast to upholstering the furniture was made from natural processed metal: dinner and low tables, bookstands, stools, shelves.

Photos by Alexey Knyazev

Sponsor

Sponsor

  • Apartment on the River Ij

    Apartment on the River Ij

    This elegant apartment is situated upon the River Ij, in Amsterdam, the Netherlands, and was designed by Remy Meijers. The interior is brimming with sophistication, from its neutra...

  • Spa House

    Spa House

    Building: A multi-functional building with residential, recreational and spa facilities, annexed to a larger residence.
    Spa House: Mountainside home integrated into its powe...

  • Mastro Work Table

    Mastro Work Table

    Mastro is a work table created by Italian studio Gum Design in collaboration with De Castelli. The structure of the table is inspired by the old work tables found in the craftsman...

  • Tucson Mountain Retreat

    Tucson Mountain Retreat

    Tucson Mountain Retreat was designed by Dust and is located in Tucson, Arizona. Set against an arid landscape of shrubs and cacti, the home's interior is spacious and airy. ...

  • Under the Moonlight House

    Under the Moonlight House

    The Project tries to integrate itself in the site through use of materials that have been always part of the local historical background. The house’s shape resembles typological ...

  • Villa Di Gioia

    Villa Di Gioia

    The single-family house is located in Bisceglie, one of the most idyllic and charming seaside resorts in the Italian Southern region of Apulia. This coastal area has numerous resid...

  • Moss Oaklands Residence

    Moss Oaklands Residence

    Architectural firm, Nico van der Meulen Architects, was commissioned to design this home according to the owner’s specifications. The brief to the architect was to create a singl...

  • House of Polygon

    House of Polygon

    This house was built in the subdivision in Tosu in Saga.
    A lots of Subdivision was homogenize site, and also houses were similar environment.
    D-house(House of Polygon...

  • Open Studio Apartment in Kiev

    Open Studio Apartment in ..

    This stylish open studio apartment was designed by the creative director of FILD, Dan Vakharamieiev. Located in Kiev, Ukraine, this bachelor is a conversion of a two room loft fro...

  • Private Residence

    Private Residence

    The client had visited our recent project, the exclusive Qualia resort on Hamilton Island and wanted us to bring this resort feel into his beach house. He wanted a laid back feel t...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.