Park Point House

by Vaughn McQuarrie Architecture & Design
Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design

New Zealand-based architectural firm Vaughn McQuarrie Architecture & Design has designed the Park Point House. Completed in 2010, this 1,507 square foot contemporary home is situated on Waiheke Island in Auckland, New Zealand. Park Point House by Vaughn McQuarrie: "The house is located at the Western end of Waiheke Island. The site is exposed therefore the house wraps around a central outdoor space protecting it from the prevailing winds. Views within rooms frame features of the site and its surroundings, wind swept native bush, islands in the Gulf, a large Puriri tree, the open sea. A concrete slab and concrete block walls absorb winter sun. The roof overhang protects from the harsh summer sun and a retractable external louvre controls overheating and glare from the low western sun. The roofline is influenced by the outlying islands visible from the site." Photos by: Simon Devitt

  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design
  • Park Point House Vaughn McQuarrie Architecture & Design

Sponsor

Sponsor

  • Schuler Villa

    Schuler Villa

    In the center of the village of Boudry, the project settles on a narrow plot, surrounded with collective housing, a church and an old mansion. In this motley context and its limite...

  • House on the Hill

    House on the Hill

    Austin-based studio James D LaRue Architecture Design designed the House on the Hill project in Austin, Texas, USA. According to the architect, this contemporary gem "exudes a curb...

  • Oklahoma Case Study House

    Oklahoma Case Study House

    Located in an elevated neighborhood just outside of Oklahoma City’s downtown, the Oklahoma Case Study House by Fitzsimmons Architects is helping to reinvest in a once decaying pa...

  • Kitzbuehel Mansion

    Kitzbuehel Mansion

    Hamburg-based studio Splendid Architecture has completed the Kitzbuehel Mansion project. Completed in January 2011, this 7,750 square foot three story residence overlooking the Alp...

  • Da House

    Da House

    The house is located on the plain of the Black Sea coast. Its area makes 350 sq.m. (3,770 sq.ft). The house has one floor + garage on two cars in a cellar.
    The inhabited par...

  • Naust Paa Aure

    Naust Paa Aure

    The boathouse is a cultural and historical hallmark of Norways coastal regions, where fishing used to be the primary profession. They have traditionally been used for storing boats...

  • Chin up

    Chin up

    The British designer Lisa Sandall introduces us to his store 'Chin up', a small wood furniture to lean against the wall, between balance and imbalance. Here is "a piece of study or...

  • A House in Kisami

    A House in Kisami

    The ‘A’ House in Kisami is a private retreat overlooking the ocean at the southernmost tip of the Izu Peninsula, about 180km south of Tokyo. Located at the end of a tiny mounta...

  • Brick Sofa

    Brick Sofa

    KiBiSi has designed the Brick series for Versus. The series consists of a puf, a chair, a two and three seater. KiBiSi set out to make a sofa with strong architectural references s...

  • Eichler Front Expansion

    Eichler Front Expansion

    How to expand an L shaped Eichler located in Palo Alto, California, to a square shaped floor plan with one major challenge; extending an already long dark entry hallway before ente...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.