RR House

by Studio Guilherme Torres
RR House Studio Guilherme Torres

The young architect Guilherme Torres was called to redesign this duplex apartment penthouse in Itaim, a new boom neighborhood of São Paulo, Brazil.
The building, a Rocco Associados project, is known by a huge Campana brothers sculpture, measuring 70m high, located in the building’s central atrium.
The client, a young and single entrepreneur of the civil construction area, wished for a wide and contemporary apartment, where he could relax and receive his friends.
All the walls were literally put down and all the installations were rebuilt. The main covering used was the polymer cement, used in floors, stairs and walls of the whole apartment.
The main concept of the project is the big bookshelf that surrounds the whole living room. It not only organizes books, collections and electronic devices in niches but also becomes in a workstation. All this work was handcrafted by the woodcraftsman of the Studio Guilherme Torres, in Canadian oak.
The kitchen was completely integrated to the living room. With a wide concrete table enchased to the main pillar, receiving the cooktop and Sérgio Rodrigues chairs.
The pool table was a client request, who receives every week his friends to play. The client chose the model, that was painted blue.
The furniture follows a color pallete inspired by the 70’s, with a rug in natural wool, features Vitra’s Slow Chairs.
The upper floor gathers the home theater and a wide suite, with emphasis on the floor, all covered with demolition wood.

Photos by: MCA Estúdio Fotografia

  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres
  • RR House Studio Guilherme Torres

Sponsor

Sponsor

  • Hackney Shed

    Hackney Shed

    London-based architectural studio Office Sian has designed a garden working studio in Hackney, London. It is a new “shed” which replaces a “dilapidated asbestos-ridden and sp...

  • Mantis Lamp

    Mantis Lamp

    Mantis is a simple desk lamp created by Berlin-based studio Böttcher+Henssler for Slovenian lighting company Vertigo Bird. The lamp is made from lightly stained maple and coated a...

  • Pachamac House

    Pachamac House

    The Site
    In the old days in Peru the selection of the site for a specific Inca building (use) was the most important action to be taken, only when found the right site is th...

  • The Park House

    The Park House

    Sited in the northeastern corner of the Singapore, the 2-1/2 storey house sits on a sunken piece of land facing a huge park next to the sea. It is a house designed for a middle-age...

  • L71 House

    L71 House

    The L71 house is a single family house located on the northeastern side of Bangkok, Thailand. The site for the house is a long and narrow shape site. All of the house programs such...

  • Zash Country Boutique Hotel

    Zash Country Boutique Hot..

    Letting yourself be wrapped up by nature, by primordial and deep sounds, by dense and elusive scents, means to walk away from your daily routine and to dive into a dimension of pos...

  • Liane Lane

    Liane Lane

    The Liane Lane residence, a recently completed 6,000 square-foot contemporary residence in Orange County received both a juried award, as well as the Member’s Choice Award, in wh...

  • House in Waga-Zaimokuza

    House in Waga-Zaimokuza

    Japanese studio Architect Cafe has designed the House in Waga-Zaimokuza. Completed in 2010, this two and a half story contemporary home is located in a densely populated neighborho...

  • Luff Residence

    Luff Residence

    The commission to design a new family home for clients posed a number of challenges and possibilities.
    The site was unusually large for the area having never been subdivide...

  • Villa Topoject

    Villa Topoject

    The house is located in a small valley in a mountainous area near Seoul, Korea. While the valley slopes upward, series of houses intermittently continue facing a 3 meter wide road....