Redaction House

by Johnsen Schmaling Architects
Redaction House Johnsen Schmaling Architects

A compact home for a textile artist and her young family, the Redaction House sits on a narrow sliver of land on a small suburban lake, surrounded by prosaic spec homes crowding the shoreline. The building, a simple wood cube on a stepped brick podium carved into the sloping site, is deliberately introvert, functioning as an optic filter that frames the limited lake vista while strategically editing out views of the built-up context.
A series of spatial voids carved into the building volume organize the program, starting with a linear entry courtyard along a brick wall whose decreasing perforation begins the process of visual redaction and leads to the transparent front door. Inside, floor-to-ceiling apertures alternate with solid walls, taking advantage of sightlines that are desirable and screen those that are not. The rooms are grouped around a two-story living hall, where the apertures are stacked vertically to frame views of the sky and the bluff’s deciduous foliage.
The wood cube is clad in horizontal cedar, complemented by vertical cedar between the deeply recessed apertures. Here, narrow painted boards create an unexpected filigree of colors, a subtle nod at the polychrome threads in the fiber artist’s own work.

Photos by: John J. Macaulay


  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects
  • Redaction House Johnsen Schmaling Architects

Sponsor

Sponsor

  • THE TREEHOUSE

    THE TREEHOUSE

    How is THE TREEHOUSE designed? The major image of the design is a sheet of paper that is pleated and encloses both interior and exterior spaces. THE TREEHOUSE is based on five elem...

  • House Boone Murray

    House Boone Murray

    This 1920s bungalow in Sydney’s East has been updated to suit a young family. A poor 1970s rear yard addition was carefully removed from the original house and historic details p...

  • Nikau House

    Nikau House

    Sited in Auckland’s inner city suburb of Parnell, the Nikau House is the first of a newly developed subdivision; the conception of private and responsive spaces for the client, a...

  • Casa Sorteo Tec No. 191

    Casa Sorteo Tec No. 191

    Casa Sorteo Tec No. 191 is a private residence designed by Arq. Bernardo Hinojosa. The spacious and elegant home is located in Monterrey, México. Photos court...

  • Villa with Aquarium

    Villa with Aquarium

    This Villa with Aquarium was designed by Centric Design Group and is located in the Netherlands. This eclectic apartment features a unique banister on the upstairs level - an aquar...

  • Skirt + Rock Extension House

    Skirt + Rock Extension Ho..

    Australian practice MCK Architects has designed the Skirt + Rock House in Sydney, Australia. It is an extension built for a modest bungalow situated on a hill overlooking Vaucluse ...

  • Outdoors Indoors House

    Outdoors Indoors House

    Japanese studio Be-Fun Design has recently completed the Outdoors Indoors House project in collaboration with Kohei Iwasaki and Tota Abe of EANA. Located in Shinagawa-Ku, one of th...

  • Hillside House

    Hillside House

    Nestled in the hills of Mill Valley, California, just across the Golden Gate Bridge from San Francisco, Hillside House has just received certification as the first LEED for Homes P...

  • Scandinavian Design: Vedbaek House

    Scandinavian Design: Vedb..

    The first thing we did was to tear down all the walls, only leaving the chimney, making the downstairs one big room. This gave space to the beautiful old stairs leading to the firs...

  • Queenscliff Residence

    Queenscliff Residence

    This accomplished house acts as an optical instrument.
    It presents and juxtaposes a series of devices that frame views beyond the abutting foreshore toward the entrance of t...

  • Dominion

    Dominion by Geometrix Design

  • Cheval Blanc Randheli Hotel

    Cheval Blanc Randheli Hotel by in the Maldives