Roof with great views

by Naoi Architecture & Design Office
Roof with great views Naoi Architecture & Design Office

This is a house for a family of four, situated on one of the lots for sale at a newly developed area in "satoyama" or semi-natural woodlands. The land is too large for a simple program requested by the client: a private house with a garage for two cars. Taking advantage of the large site area, we proposed a spacious one-story house that is open to the surrounding neighborhood, based on a design concept of "connecting space to nature". The site faces two streets on the south and the north sides and no fences are installed along the both borders. The front yards on the both sides visually serve as pubic park although they are not accessible by non-residents.



The house consists of an open square plan intersected by living room in the middle, and master bedroom, bathroom, dining/kitchen and closet are located along both outer zones. The living room space extends horizontally via the "engawa" (or veranda-like intermediate space located between the interior and the exterior) towards outside. The living space, which can be freely subdivided as necessary by sliding doors, provides both an appropriate degree of privacy and a feeling of togetherness simultaneously as same as traditional Japanese houses. The section resembles that of a traditional folk house, which is composed of a one-story living space with attic space covered by a large hipped roof. The entire south side of the hipped roof is a large sky window, where one can enjoy beautiful views of the sky. On the north side, one can enjoy views of the trees and sunlight in the garden under the low eaves.



The large hipped roof, which is the main design feature, is constructed of wooden roof girders and rafters to support the simple and symbolic form.



The large roof may be designed as homage to a mountain in the natural landscape that was lost during the development process. However, we expect that this house will give a good inspiration in creating a better community, by proposing a comfortable living environment where people and nature co-exist to make a comfortable life under a large roof.

Sponsor

Sponsor

  • The Podil Loft Apartment

    The Podil Loft Apartment

    Loft aesthetics seemed to be the best solution for this apartment located in a historical building in the city’s old commercial district named Podil. After removing a gypsum plas...

  • South Coast Residence

    South Coast Residence

    The house grew out of its formidable site, inspired by the Illawarra Escarpment to the far west and north, and to its east the tidal ocean rock shelf and ocean beyond. Our aim was ...

  • Wooden Heap Furniture

    Wooden Heap Furniture

    The Wooden Heap project wants to invite the public to see beyond appearances. Create the unexpected and the surprise. Remove any traces of furniture which hides inside. It makes re...

  • Naust Paa Aure

    Naust Paa Aure

    The boathouse is a cultural and historical hallmark of Norways coastal regions, where fishing used to be the primary profession. They have traditionally been used for storing boats...

  • Loft on Terronská

    Loft on Terronská

    The architectural interior design of the small loft apartment strives not only to accomplish the investor’s and author’s functional requirements, but also to reach a spatial ex...

  • Micro

    Micro

    Description: Micro embodies the very essence of Craft Feeling, Industrial Making, since although it is inspired by handcrafted micromosaics, it is finished off industrially using t...

  • Writing Studio

    Writing Studio

    This building was commissioned as a library and writing studio for a historian. The site is approached on foot through a stand of trees. There is no drive. The library sits at the ...

  • Animal Music

    Animal Music

    These are the offices of Animal Music, a music recording studio. Our main idea for this project was to depurate and clean the chaotic space of the common areas. We created a new sp...

  • Wedge House

    Wedge House

    We were approached by clients looking to unlock the potential of a backland site set in the rear half of an existing suburban garden in Surrey. Their brief was to create a contempo...

  • White Cube

    White Cube

    Sergey Nasedkin and Anna Ulyanova, principals of Russian studio ARCH.625 have designed the interior of the White Cube, a 861 square foot, one bedroom, one bath apartment located in...