Scandinavian Design: Vedbaek House

by NORM Architects
Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects

The first thing we did was to tear down all the walls, only leaving the chimney, making the downstairs one big room. This gave space to the beautiful old stairs leading to the first floor. We then built some walls around the old chimney, making room for a hidden fridge and partly hiding the work area of the kitchen from the living area. In that way there is a connection between the kitchen and the other living areas, but you can still be a little messy without anybody noticing.
The worktop in Corian is stretched from one side of the room to the other. This visually makes the space seem larger than it is. The line is enhanced by the old wooden beam above the kitchen table, where we have placed a long continuous line of small light bulbs that provide the ideal working light. The spotlights in the ceiling, providing the additional light, are white and discrete on the outside and golden inside, giving a warm and luxurious light.
When entering the original house via the Japanese stepping stone you find yourself standing on a glass floor over the more than hundred year old wine cellar. This was made to create a sense of vertical space in this house with low ceilings and for Peter to showcase his wine bottles. We have kept the cellar old and rustic and at night it sometimes reminds you of an archaeological site. The light coming from the cellar also works as a recessed lamp in the floor. The glass is fitted in a black iron frame with hydraulic pumps that make the very heavy door easy to use.
All the floors, walls and ceilings in the whole house are painted white to connect them visually regardless of their differences and to reflect the light and give the feel of a larger space.

Photos courtesy of NORM Architects

  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects
  • Scandinavian Design: Vedbaek House NORM Architects

Sponsor

Sponsor

  • Bundeena House

    Bundeena House

    The Surry Hills-based Clark Pearse Architects have completed the Bundeena House, located in Bundeena, a village near Sydney, Australia. The home overlooks the ocean magnificently f...

  • Seacliff House

    Seacliff House

    After numerous explorations and sketches it was decided to go with the peculiarities of the site rather than struggle against them. So, a long linear element sits above a row of co...

  • L23 House

    L23 House

    The house land is oriented to West. On the East limit, where the municipal road gives access, features a rugged topography, due to the existence of a slope. Beyond the slope, the l...

  • Brick Sofa

    Brick Sofa

    KiBiSi has designed the Brick series for Versus. The series consists of a puf, a chair, a two and three seater. KiBiSi set out to make a sofa with strong architectural references s...

  • Casa Finisterra

    Casa Finisterra

    New York city-based studio Steven Harris Architects has designed the Casa Finisterra project. This 9,000 square foot, five bedroom, seven bath contemporary home Sits upon a breatht...

  • Martis Camp – Lot 189

    Martis Camp – Lot 189

    Martis Camp - Lot 189 is a private residence located in Martis Camp, a private community near Lake Tahoe, California, USA. This two story contemporary home  was designed by Swabac...

  • Apartment in the Old Town of La Coruña

    Apartment in the Old Town..

    This flat is in a building of the Fifties; located in the old town of Coruña and the dwelling where the reform is going to be made is the third right.
    The building is cons...

  • The Fab Lab House

    The Fab Lab House

    The Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC) designed the Fab Lab house as their entry into the 2010 Solar Decathlon Europe.

    The goal of all the house...

  • Billionaire Rupert Murdoch’s New Pad

    Billionaire Rupert Murdoc..

    Rupert Murdoch, 82, just bought the top four floors of One Madison, a new Manhattan condo building for $57.25 million! The media tycoon lost his Fifth Ave. pad in his divorce from ...

  • Ant-house

    Ant-house

    The outer wall of black covers whole cube, and that screens visual field completely. Inside of heavy door, the space turns to vivid yellow covered by larch plywood. It seems that t...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.