Schiller Residence

by SaaB Architects
Schiller Residence SaaB Architects

SaaB Architects created this contemporary home in 2011 for a client located in Lavon, Israel. The bright, open interior flows blends easily with the exterior spaces. Photos by: Luciano Santandreu

  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects
  • Schiller Residence SaaB Architects

Sponsor

Sponsor

  • Cape Schanck House

    Cape Schanck House

    The house engages with the landscape in both form and materiality. The upper level extends westwards towards the views appearing to emerge from the Ti-tree over an artificial escar...

  • The North Beach House

    The North Beach House

    The design brief called for a very low-impact, easy to maintain summer home that provides necessary programmatic functions with minimum distractions from the land and the view. The...

  • Blacksmiths Workshop

    Blacksmiths Workshop

    London-based designer Jason MacLean has converted an old 18th century cottage and blacksmiths workshop into a cosy and contemporary three bedroom family home. The house is located ...

  • Lucky Shophouse

    Lucky Shophouse

    An old shophouse. A Joo Chiat Client. The passion to retain the charms of a historical place in Singapore. This shophouse is located along Joo Chiat Place, in a conservation shopho...

  • Cube shaped scholar library in catskill mountains

    Cube shaped scholar libra..

    Scholar’s Library was designed by architect Peter Gluck and is located in the Catskill Mountains, northwest of New York, USA. This unusual building accommodates over 10 000 books...

  • Faceted House

    Faceted House

    The project’s brief was to remodel and extend the three bedroom two storey house that was in a decrepit state and in need of considerable refurbishment and modernisation. The cli...

  • Malbaie VIII Residence

    Malbaie VIII Residence

    Description: The reinterpretation of the traditional barn found in the area is the driving force of the architectural concept. Fully wrapped in a dark gray metal cladding on its si...

  • Writing Studio

    Writing Studio

    This building was commissioned as a library and writing studio for a historian. The site is approached on foot through a stand of trees. There is no drive. The library sits at the ...

  • Studio House

    Studio House

    A house like an archetype. As a prelude to the castle “Schönberg” (12th century) at the Wehrgraben – site of a former guard house. The house consists of two building volumes...

  • Sight - Garden goes Balcony

    Sight - Garden goes Balco..

    SIGHT is a big white sphere made of woven plastic with an upholstered interior. The innovative balcony furniture was designed as a retreat from the sunlight, noise and bustle of th...

  • Wanderest ergonomic chari can be attached to a pole

    Wanderest ergonomic chari can be attached to a pole by Nichola Trudgen

  • Apartment Interior Remodeling in San Francisco

    Apartment Interior Remodeling in San Francisco by Mark English Architects