Schuler Villa

by Andrea Pelati Architecte
Schuler Villa Andrea Pelati Architecte

In the center of the village of Boudry, the project settles on a narrow plot, surrounded with collective housing, a church and an old mansion. In this motley context and its limited openings, the villa seeks to favor the inhabitants intimacy. Turning its back to the public space, it is widely opened on the park and benefits from the natural green environment. It stretches over three levels to be able to appreciate a few perspectives thanks to the height.
On the ground floor, the rental apartment has the advantage of a direct access to the garden bordered with trees.
In the higher levels, the entrance hall of the main apartment connects to the bedroom’s hall and a staircase that leads to the attic. At this level, the entire space is dedicated to the day zone. On the south side, the terrace extends the dining room and is opened on the park and the roof landscape of the old village. The varying height of the façade walls builds a screen preventing sights and allows the occupants to enjoy this space with complete serenity. On the north side, the living room is extended through a second terrace with a direct access to the private garden. The view opens then widely on the vine fields and the Jura Mountains.

Photos by: Thomas Jantscher

  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte
  • Schuler Villa Andrea Pelati Architecte

Sponsor

Sponsor

  • Greenwich Street Project

    Greenwich Street Project

    This loft-like two bedroom, three bathroom apartment is located is a small building in New York City, at the crossroads of Soho, Tribeca and the Hudson River Park.

    ...

  • Shanghay Chair

    Shanghay Chair

    Designed for the Danish Pavilion for the Shanghai World Expo 2010 the Shanghay chair is conceived as a single segment of the 264m long social bench that orbits the pavilion both in...

  • The Bojanic House

    The Bojanic House

    What started out as a relatively minor remodel of a modest bungalow evolved over the course of construction into a new 2,500 s.f. house, with the existing foundation and footprint ...

  • The Ettley Residence

    The Ettley Residence

    The Ettley residence is a study in solid-void relationships. The Aluminum and wood “umbrella” over the blue glass, which appear to be blocks of frozen blue Pacific ocean, juxta...

  • La Suite Sans Cravate

    La Suite Sans Cravate

    La Suite Sans Cravate is a chic hotel located in Bruges, Belgium. Work on the property was completed in 2013, done by the hand of Véronique Bogaert. Photos co...

  • House in Travessa de Patrocinio

    House in Travessa de Patr..

    Description: From a small lot with it’s unique implantation, this project has raised early on a couple of challenges… and along with them, ideas emerged.
    The box housing...

  • Vintage Modern Loft

    Vintage Modern Loft

    theMACNABS have recently come together with all their handy friends & family to create what they are calling a true “Vintage Modern” double height loft in Vancouver’s industr...

  • NDA

    NDA

    The project NDA (PLANTER) is located on top of a steep slope in “Yamate Bluff”, Yokohama, Japan. This area offers panoramic views over the city and the Mount Fuji. In the vicin...

  • Natural Living

    Natural Living

    The apartment is located in Beitou District, Taipei, Taiwan. Due to the privilege of huge French windows and terraces, the apartment is brightly lit with natural light and with a s...

  • Luff Residence

    Luff Residence

    The commission to design a new family home for clients posed a number of challenges and possibilities.
    The site was unusually large for the area having never been subdivide...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.