Shanghay Chair

by Kibisi
Shanghay Chair Kibisi

Designed for the Danish Pavilion for the Shanghai World Expo 2010 the Shanghay chair is conceived as a single segment of the 264m long social bench that orbits the pavilion both inside and outside that has been designed in collaboration between BIG and Jeppe Hein. The bench is made from pliable plancs (two for the seat and two for the back) that move seamlessly through the pavilion to form picnic areas, lounges, safety barriers and bars. The Shanghai chair is similarly composed of 4 small boards folded around each other to form the simplest chair imaginable merging legs and seat, back and structure into the 4 constituent parts. Since the chair can be acquired in multiple colors and is so easy to disassemble and reassemble people will be cabable for creating their own hybrid designs by recombining their colors of choice. Shanghay Chair is made from Moulded plywood and Produced by HAY.

Sponsor

Sponsor

  • 76 Cros

    76 Cros

    An unparalleled Penthouse awaits at the pinnacle of 76 Crosby Street Condominiums.
    With five bedrooms (convertible seven), four and one half baths, plenty of wide open space...

  • E-Paper Slap Bracelets

    E-Paper Slap Bracelets

    Everybody had them or at least seen ‘em. Slap bracelets were usually made of thin piece of aluminum wrapped in fabric. Using the same form, Chocolate Agency came up with a mini m...

  • Dominion

    Dominion

    We had to work with a very challenging open space that needed to be wisely dealt with.
    The main customer’s desire (“no bare walls for further finishing”) was the basic...

  • Small Cube House

    Small Cube House

    This small cube overlooking Chuckanut Bay in bellingham, Washington is home office of Peter Frazier. With glass on three sides of the house, it gives amazing views of land and bay....

  • Natural Living

    Natural Living

    The apartment is located in Beitou District, Taipei, Taiwan. Due to the privilege of huge French windows and terraces, the apartment is brightly lit with natural light and with a s...

  • The Courtyard House

    The Courtyard House

    From the architect. The courtyard house is located in a 3-storey mixed-landed residential district, on the eastern part of Singapore. Built for a multi-generational family who seek...

  • 27 Main Street

    27 Main Street

    With private entry to Rubie Thompson Reserve and presiding over a tree-lined cul-de-sac; award-winning architect Robert Simeoni presents an artful blend of contemporary style in th...

  • Villa in Decín

    Villa in Decín

    Description:
    The initial task was mainly to find the right location for a home (villa) on a large area, with its orientation providing views of the countryside and city. The...

  • BES Pavilion

    BES Pavilion

    BES pavilion is a service space for an open community, focusing on the aspects of art and culture. Located in the central Ha Tinh city, BES (Bamboo + Earth + Stone) is set up from ...

  • Kilrenney House

    Kilrenney House

    Nestled in the heart of Cheviot Hills, this house on Kilrenney Avenue sits deftly on its hillside site. IKONIKO partnered with the builder Becker General Contractors to develop thi...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.