Slice shelf

by Kibisi
Slice shelf Kibisi

What would a shelving system look like if playful customization was its main Objective ? This question urged the Danish design studio KiBiSi to design SLICE – an architectural redefinition of the continuous bookshelf. The main feature of the system is a slice of plywood. In assembly the slices fit together for individual display, which allows for optimum flexibility of the system and makes it adaptable from small to x-large. SLICE is a result of crossbreeding elements and attributes from different disciplines in to a new design product made for every day use. in a simple way SLICE reflects natural resource scarcity: No expensive mould, a simple playful idea, rework and the back-to-basics attitude of plywood.



  • Mosewich House

    Mosewich House

    This functional and inviting family house is perched on the edge of a steep slope in a suburban setting. Existing ponderosa pines, bunch-grass and sagebrush were carefully preserve...

  • La Moraleja

    La Moraleja

    All-round refurbishment. 750 sq mt (8,073 sq ft) detached house (Madrid).
    Its construction dates from 1984, with a closed and dark distribution but very well built so the fi...

  • Casa do Boi

    Casa do Boi

    Brazilian architect Leo Romano has designed the Casa do Boi. From the exterior, this contemporary home is composed of different stacked modules with an interesting colourful faca...

  • Wohnhaus Am Walensee

    Wohnhaus Am Walensee

    The location alone of this single family home in Unterterzen, with a clear view of lake Walensse and the mountains of Churfirsten is spectacular.
    The property which is locat...

  • Porto Salvo

    Porto Salvo

    This renovation of a building from the 18th century  is one of the few examples of architecture survived at the 1908’s earthquake in Messina, Sicily. The new project  preserve...

  • Tangga House

    Tangga House

    The house is a contemporary interpretation of a traditional courtyard house, laid out around a central green courtyard with a double height stair and entry area forming the focal p...

  • Tile House

    Tile House

    Complete refurbishment of a house in Costa Brava. Located in an old building, the proposal aims to transform the intricate original distribution in a clean space by creating a “t...

  • Eichler Front Expansion

    Eichler Front Expansion

    How to expand an L shaped Eichler located in Palo Alto, California, to a square shaped floor plan with one major challenge; extending an already long dark entry hallway before ente...

  • BES Pavilion

    BES Pavilion

    BES pavilion is a service space for an open community, focusing on the aspects of art and culture. Located in the central Ha Tinh city, BES (Bamboo + Earth + Stone) is set up from ...

  • 5 Star LUX Maldives Resort

    5 Star LUX Maldives Resor..

    Set in the privacy of the island of Dhidhoofinolhu in South Ari Atoll, LUX* Maldives Resort offers a real insight into unspoiled island living. At 1.25 miles long and 1300 feet wid...