Sobrino House

by A4estudio
Sobrino House A4estudio

Facing a complex project where the house is also a workplace, we proposed an organized level where all the living uses and human relations are possible: relax, shelter, contemplation and work.
In a topographic operation, all the family activities converges in a common volume that lands on the highest level of the ground and rises 2.5 m from the lowest part. This operation proposes the entry to the house underneath all these activities, stripping at this point the natural slope.
Square floor plan, perimeter activities program in relation to the best sunshine light and views, and the circulations related to a central patio that strips the natural slope of the site, structure an eccentric and dens spatiality, where the path ways became the heart of the house.
At the top of the house, a system of inverted beams and concrete tensors hold the corbels, exposing the structure as part of the identity of the house.
In this way, a family life in an elevated and intimate plan that supports different uses and senses is possible.

Photos courtesy of A4estudio

Source: ArchDaily

  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio
  • Sobrino House A4estudio

Sponsor

Sponsor

  • Apartment in Parque das Nações

    Apartment in Parque das N..

    The intervention was focused primarily on the interior architecture and on the adaptation of the space to the wishes and needs of the residents, who wanted a minimal environment di...

  • House 20

    House 20

    House 20 presents a series of blades cantilevering over a bronze wall; pushing and pulling. A grassy knoll rises out of the earth below, being drawn up towards the jostling blades,...

  • Muskoka Boathouse

    Muskoka Boathouse

    This rebuilt boathouse contains a new 600 sq.ft. second storey guest suite – complete with kitchenette, living space, three piece washroom, bedroom and roof terrace. Situated at ...

  • Giant Pixel

    Giant Pixel

    Giant Pixel in San Francisco is a software developer occupying three floors near the City’s Mint Plaza, an area known for creative redevelopment and modernity drawn from vintage ...

  • Coterie Stool

    Coterie Stool

    Description from the designer: The capitone cushion came across the 50′s with great popularity. Different from others due to its circular shape, it has developed to a wide range ...

  • Architectural Masterpiece

    Architectural Masterpiece

    This sophisticated home is located in Johannesburg, South Africa. It is elegant and comfortable, and makes use of a variety of decorative elements to create a harmonious whole. ...

  • Eichler Front Expansion

    Eichler Front Expansion

    How to expand an L shaped Eichler located in Palo Alto, California, to a square shaped floor plan with one major challenge; extending an already long dark entry hallway before ente...

  • Tel Aviv Town House 1

    Tel Aviv Town House 1

    Tel Aviv Town House 1 is a project completed by Pitsou Kedem Architect, and it is located in Tel Aviv, Israel. The home exists vertically, and is decorated in chic, opaque tones th...

  • Wedge House

    Wedge House

    We were approached by clients looking to unlock the potential of a backland site set in the rear half of an existing suburban garden in Surrey. Their brief was to create a contempo...

  • Mormanis House

    Mormanis House

    Located in Dover Heights this sloping site has a panoramic outlook over the harbour and Sydney’s skyline beyond. Whilst enjoying these views the house still provides intimate spa...