Spencertown Residence

by Thomas Phifer and Partners
Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners

This 2,900-square-foot residence designed by Thomas Phifer and Partners is situated on a rolling meadow and commands dramatic views of an agricultural valley and the distant Catskills in rural upstate New York. The home's primary organizational element is a six-foot-high concrete wall that retains the earth on the uphill side and defines a large entry court in the middle. The entry and living spaces are open to views and arranged in a linear fashion along the downhill side of the wall under a gently vaulted, winglike roof. Windows and doors are oriented to maximize cross ventilation, eliminating the need for air-conditioning. Banking the entire structure into the hillside created additional energy savings. Photos by: Scott Frances

  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners
  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners
  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners
  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners
  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners
  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners
  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners
  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners
  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners
  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners
  • Spencertown Residence Thomas Phifer and Partners

Sponsor

Sponsor

  • Before/After: Sonoma Residence

    Before/After: Sonoma Resi..

    House for “Locavore” farmers
    Project and Client Description
    This agricultural property in Sonoma is the home of two scientists who are involved in a number of far...

  • Windows to the Soul

    Windows to the Soul

    Your hostess is a designer, working with artists and architects. Anchor Yard had previously been in the hands of a lithographic printer, who’d owned it for forty years. When rede...

  • Point Dume Residence

    Point Dume Residence

    This project explores the nature of fluidity and sequence in the context of space, circulation, and landscape. The site rests atop one of the highest points in Point Dume, Malibu, ...

  • Caro Hotel

    Caro Hotel

    Located in the heart of the city, little more than 200 metres from Valencia Cathedral and the Basilica, the Caro Hotel is the first historical monument-hotel in Valencia. An urban ...

  • Malbaie VI Marée Basse

    Malbaie VI Marée Basse

    The concept of the residence revolves around two off-centered volumes positioned in such a way to take in as much sunlight as possible and to make the most out of the different vie...

  • Studio R

    Studio R

    Facing a small urban square, the Loft Studio opens entirely to the outside. The inner space of this photography studio flows into the side gardens of the building and into the urba...

  • Rietveld Bungalow

    Rietveld Bungalow

    The Dutch interior designer Remy Meijers viewed it as a challenge to transform a double bungalow, designed by the famous architect Gerrit Rietveld and situated in the village of Ba...

  • Two-Tree House

    Two-Tree House

    The house is constructed among mature Jerusalem pine trees. Two of the trees have grown in the exact place where the house was to be located. The site was tight, and this led to th...

  • Miranova Penthouse

    Miranova Penthouse

    A 100-foot long wedge shaped triangular skylight releases the roof to the sky and floods the interior with natural light, balancing the two-story glass perimeter walls, and adding ...

  • Mount Pleasant Residence

    Mount Pleasant Residence

    The client is an enthusiastic entertainer with 3 young boys, so their accommodation brief was fairly generic.The site slopes roughly 3 meters to the river side and therefore facili...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.