Stone Creek Camp

by Andersson Wise
Stone Creek Camp Andersson Wise

This remote Montana Camp is situated along a sloping hill, leading visitors to discover the site progressively. From the gatehouses, a path leads down the hill to the master house, main lodge, and guesthouse. The buildings offer warm, almost cave-like spaces as well as expansive porches, open to the views and sunlight. Small windows and thick walls facing into the slope of the site are contrasted with entire walls that open up towards the lake.
Inhabitants may choose to be outdoors while inside by sliding open walls or moving outside to spaces that are more civilized than the outlying wilderness. Similarly, with each bedroom’s separate screened-in space, it is always possible to sleep in nature and yet still be secure within the building.
The materials and textures of these buildings connect them to the site. The effect is paradoxical: despite their size, the camp’s large structures seem to emerge from the rock, wood, and grasses that surround them. Like the lake, they feel as if they have been – and will be – here forever.

Photos by: Art Gray

Via: ArchDaily

  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise
  • Stone Creek Camp Andersson Wise

Sponsor

Sponsor

  • “La Lagartija” House and Bungalows

    “La Lagartija” House ..

    “A weekend house with bungalows to rent or host close friends and family…” From this premise arises La Lagartija, located in an undeveloped area in Avándaro, in Valle de Bra...

  • Ella Dining Room & Bar

    Ella Dining Room & Bar

    The Selzim Restaurant Group commissioned UXUS to create a ‘world class’ environment for their new restaurant, Ella Dining Room & bar, located in the heart of Sacramento Califor...

  • Carpinteria Foothills Residence

    Carpinteria Foothills Res..

    This contemporary residence is designed to seamlessly open unto the panoramic coastal ridge-top site via expansive operable glazed walls. The glazed transparency is balanced and th...

  • Plak Residence

    Plak Residence

    Vienna-based studio Propeller Z has designed the Plak Residence. Completed in 2011, this four story contemporary home is located in the western outskirts of Vienna, Austria. ...

  • Casa Pedroso

    Casa Pedroso

    Casa Pedroso is a private residence designed jointly by Luciano Kruk and María Victoria Besonías. It is located in Mar Azul, Buenos Aires, Argentina, and includes plenty of windo...

  • Flying Point Residence

    Flying Point Residence

    House and garden design become a bridge between two different bodies of water: gentle Mecox Bay to the north and wild Atlantic Ocean to the south. An existing house was radically t...

  • House Zochental

    House Zochental

    Liebel Architekten BDA created this modern residence for a family living in Aalen, Germany. Although the sloped site seemed to be unfit for building purposes, it proved to be an ex...

  • Chin up

    Chin up

    The British designer Lisa Sandall introduces us to his store 'Chin up', a small wood furniture to lean against the wall, between balance and imbalance. Here is "a piece of study or...

  • Bill’s House

    Bill’s House

    This house was designed for a client in Sydney’s inner west. The client is a concrete contractor who planned to build the house himself. As a result the house was designed to mak...

  • House in Paço de Arcos

    House in Paço de Arcos

    Located on an impressively sloping site in Paço de Arcos, a neighborhood of Lisbon facing the sea, this house proposes an arrangement of several solids trying to attenuate the ove...