Straatweg Extension

by BBVH Architecten
Straatweg Extension BBVH Architecten

This housing extension, designed by Rotterdam based architecture studio BBVH Architecten, is located in Rotterdam. The house is built in a traditional 1930’s brick architecture with small windows and therefore rather dark living spaces. The clients wished to improve the house in such a way that it would give them more living quality. As architects we are often slowed down by the client, but in this case they demanded an even more spectacular design than first proposed. What started out as a conservatory has become a two story glass house. With a glass façade, a glass roof and a glass floor.
The house is extended with “just” 2.5 meters, but it gained lots of light and spatial quality. With the façade, floor and roof made of glass, the light now penetrates deep into the living room.
The 1st floor is made of reinforced layered glass on slender steel beams. This does not only allow the light to come in but it also creates a visual relationship between the living room and the study upstairs.
An especially developed, electronic controlled, 2.8 meter wide pivoting door gradually connects the living room to the terrace and garden. The terrace is situated on a new built basement to store the owners beer glass collection.
With this extension the house is fully adapted to the needs of the client.

Photos by: Luuk Kramer

  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten
  • Straatweg Extension BBVH Architecten

Sponsor

Sponsor

  • Open Studio Apartment in Kiev

    Open Studio Apartment in ..

    This stylish open studio apartment was designed by the creative director of FILD, Dan Vakharamieiev. Located in Kiev, Ukraine, this bachelor is a conversion of a two room loft fro...

  • Scandinavian Design: White and Gray

    Scandinavian Design: Whit..

    This lovely apartment is located in Gothenburg, Sweden. The interior is a mixture of whites and grays, which when brought together have a relaxing and soothing effect. ...

  • The Orb House in Melbourne

    The Orb House in Melbourn..

    Design by the Autralian architect Bojan Simic, this residence is one of Melbourne’s prestige suburbs, with its glass facade and unique design.
    This breathtaking home was ...

  • Buena Vista Residence

    Buena Vista Residence

    The Buena Vista Terrace renovation began as an effort to transform a segmented two story residence into a vertically integrated, contemporary garden home. The client sought a solut...

  • FAD Residence

    FAD Residence

    Okanagan Valley-based interior design firm FAD Design Group has sent us photos of the FAD Residence project. This three-story contemporary home sits on a 2.47 acre lot on Okanagan ...

  • The Orrong Road House

    The Orrong Road House

    The sun and wind are channelled through the streets of this beach side suburb, deep into the plan of this once dark and damp Edwardian home. An oasis like space now waits at the re...

  • Tucson Mountain Retreat

    Tucson Mountain Retreat

    Tucson Mountain Retreat was designed by Dust and is located in Tucson, Arizona. Set against an arid landscape of shrubs and cacti, the home's interior is spacious and airy. ...

  • The Armada House

    The Armada House

    Description: It is as if “Armada” was sculpted in place. With a harmoniously balanced footprint carved into the land and an abstract design, it creates a distinct presence. Con...

  • Ecologia Montreal

    Ecologia Montreal

    The owner, Sabine Karsenti, with the collaboration of the Ecologia Foundation and her designer Gervais Fortin, had the objective to reduce to a minimum her ecological footprint by ...

  • Polaris House

    Polaris House

    We call it POLARIS HOUSE – a skylight in the young son’s bedroom points up to the North Star – Polaris… a fixed constant in the night sky. A zinc clad silo marks the entran...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.