Studio House

by fabi architekten bda
Studio House fabi architekten bda

A house like an archetype. As a prelude to the castle “Schönberg” (12th century) at the Wehrgraben – site of a former guard house. The house consists of two building volumes – one homogeneous, black saddle roof building lying turned and cantilevered on a white flat roof box. A minimal intrusion into the hillside topography.
The volumes open up targeted to the natural space, the forest. The buildings to the sorroundings shine quiet and conciseness– unambiguity. Diving into the slope the visitor develops the house over an underground wardrobes-/ reception room – is soaked up through the ray of light over a free overhanging stairs.
Above: One-room for working, thinking, talking, eating, celebrating, relaxing,…..result of the failure of all irrelevancy – minimum. In the evening retreat into the belly of the house for cleaning, relaxing and sleeping. Always accompany of the look in the nature room – diminution. Pure geometric out of lively material – monolithic with penetration.
On the Outside: granite crushed stone following the topography – of rough till fine – black aspahlt as a back gear. Sufficiency and respect for the place are the aims of buliding the future.

Photos by: Herbert Stolz

  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda
  • Studio House fabi architekten bda

Sponsor

Sponsor

  • Hyde Park Townhouse

    Hyde Park Townhouse

    A new home for private clients in Hyde Park, London, which combines understated elegance with practical and flexible spaces for real family usage, set within a classic, white stucc...

  • Ramat HaSharon House 6

    Ramat HaSharon House 6

    A home situated in the center of the country and designed as a family home.  The architectural design of the structure is based on an exposed and tight concrete mass that is used ...

  • Bronte House

    Bronte House

    The client approached us to create house of their dreams on a site perched high over the Pacific Ocean, a home that was to make them feel like being on holiday every day. While the...

  • The Medic’s House

    The Medic’s House

    The Medic’s House is a two story rear extension and renovation project, commissioned by two Winchester based Doctors upon the arrival of their new baby daughter.
    The need ...

  • Modern Beach House

    Modern Beach House

    This house captures these dying qualities while screening the occupants from the emerging suburban houses and protecting them from the strong winds and storms. A deck is created on...

  • Casa Ceschi

    Casa Ceschi

    Italian architectural firm Traverso Vighy has completed the Casa Ceschi in Vicenza, Italy. This restoration project was completed in 2010. It features a newly constructed, light-we...

  • Lima Residence

    Lima Residence

    Situated on the edge of a natural preserve this house takes full advantage of the uninterrupted natural landscape that it faces. The compound consists of the main house building an...

  • Villas Suluwilo on Vamizi Island

    Villas Suluwilo on Vamizi..

    The use of simple linear plan forms, broken up into pavilions to accommodate the natural vegetation and site features dominate the layout. While the living courtyards, solid clay w...

  • Residence  Possum Trot

    Residence Possum Trot

    A new home has finished construction in the diverse and historic Tarrytown neighborhood. Possum Trot, at 2,500 square feet, is a modest urban home designed specifically for the nee...

  • Converted Barn

    Converted Barn

    ‘It’s been a personal ambition to take a lovely old agricultural building and restore it to glory, if not its former use,’ said Julia Uttley, the owner of Chantry’s Barn. ...