Summer House Skatoy

by Filter Arkiteketer
Summer House Skatoy Filter Arkiteketer

The summerhouse, designed by Filter, is situated in Skåtøy, an island in the beautiful Kragerø archipelago, on the South coast of Norway. The starting point was an existing cottage from around 1940, damaged by dry rot. The new project is built on the footprint of this old cottage.
The Client wanted a summer house that opened up towards the beautiful archipelago, whilst maintaining private outdoor areas.
The house is facing a communal pier. It became important to protect the building from this pier as well as avoiding privatising the public areas.
The main entrance is facing these public areas. The topography of the site is reflected in the section as two volumes; one volume containing a “sleeping cabin” (a sleeping area) cutting into another elongated volume containing the living and dining areas. These volumes create private outdoor space on the upper level connected to private outdoor space on the lower level.
The Client wanted a maintenance free summer house. This resulted in a building clad in untreated timber, dry stone walls and sedum on the roof.

Photos by: Elisabeth Hudson

  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer
  • Summer House Skatoy Filter Arkiteketer

Sponsor

Sponsor

  • Laurel Way

    Laurel Way

    One aesthetic idea driving the creation of Laurel Way was that each room or space should be a jewel box, an individually conceived, precisely functional and dramatic sensory experi...

  • Memmo Alfama

    Memmo Alfama

    Located in the heart of the most typical district of Lisbon – Alfama – steps away from the Cathedral and the São Jorge Castle, Memmo Alfama is the first boutique hotel in the ...

  • Foursquare’s Soho HQ

    Foursquare’s Soho HQ

    I didn’t hesitate when I was asked to help design Foursquare’s Soho office in New York City. As a location-based social networking company, Foursquare “helps you and your fri...

  • Green Screen House

    Green Screen House

    The green screen which is coved in front of building is very important function to explain for this design. This green screen are for the sun protection against inside room, and fo...

  • Orchard House

    Orchard House

    Arch11 was tasked with designing an authentic minimalist interior for a speculative home purchased by our client.
    The monochromatic palette is contrasted by a two-story red ...

  • The Carrillo Residence

    The Carrillo Residence

    The Carrillo Residence occupies a long narrow site on the rim of Santa Monica Canyon with distant views of the Pacific Ocean. Designed for a young couple with two children, the hou...

  • Gorgeous Urban House

    Gorgeous Urban House

    Sitting on the slope of pöstlingberg in linz, the 12 x 12 meter cube takes full advantage of the lot by establishing itself as far into the north-eastern corner of the site as bui...

  • PARKWAY AVENUE HOUSE

    PARKWAY AVENUE HOUSE

    Located in a conservation area of Newcastle, this 1930s house is heritage listed, meaning the exterior street elevation was protected by council heritage restrictions and unable to...

  • House in an Oak Grove

    House in an Oak Grove

    This house deals with the desire for a simultaneous contemplation of the fireplace and the sunset and with nature turned into a domestic object of affection. It intertwines constru...

  • Stacked Houses

    Stacked Houses

    Designer Sou Fujimoto of Japan has created a new house in Tokyo called Tokyo Apartment. It features five independent cribs connected with stairs. It looks like five small houses st...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.