The Beck Residence

by Horst Architects
The Beck Residence Horst Architects

Perched atop a rocky seaside promontory, this loft renovation is an efficient response to the problem of limited space with simplicity and restraint being the guiding principles of the design solution. The clients requested a design which would accommodate office work by day and intimate social and familial gatherings by night. The interior spaces have been completely reconfigured into an open plan evolving around a double height entry volume containing the principal stairway.
Sliding partitions and fabric behind frameless glass have replaced traditional means of enclosure and spatial transition. A sculptural interplay of material, light and form define spaces, which are both intimate and communal, sheltering yet expansive. Indoor and outdoor living is integrated by frameless, bi-folding doors. Windows are positioned to embrace the view of the harbor, while second skin systems such as wood shutters mediate the late afternoon sun and provide privacy.
The changing play of light on surfaces, the breezes that move through and around the structure, the touch and smell of walls and gardens, the play of colors, the sound of spaces all play a part in the reception of architecture as it is lived in, and are important determinants in our well being.

Photos courtesy of Horst Architects

  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects
  • The Beck Residence Horst Architects

Sponsor

Sponsor

  • The Satisfaction

    The Satisfaction

    Welcome to The Satisfaction, the home designed with you in mind. This four bedroom retreat is perfect for feeling as though you’re a million miles from the outside world. Thereâ€...

  • House Like Village

    House Like Village

    With the transformation of an old harbor-cantina on KNSM eiland in Amsterdam into large apartments, this building changed function but kept its identity.
    The house we create...

  • Chateau d’Eau: Water Tower Conversion

    Chateau d’Eau: Water To..

    In a small terrain of 16m width by 20m long in the middle of a flat Belgian landscape, raises a 30m high water tower built between 1938 and 1941 for and by the village of Steenokke...

  • House Among Pines

    House Among Pines

    The house among pines acts as an interface between domestic life and the land. It is a device that allows inhabiting the plot. It is not a house for vacation but for daily use. In ...

  • SML LR Bookshelf

    SML LR Bookshelf

    Young Korean designer Luna Seo has presented her latest creation, SML LR bookshelf at Ventura Lambrate during Milan Furniture Fair 2012. The free-standing bookshelf is made of soli...

  • House Haller

    House Haller

    The vision was a customised building, incorporating the impressive panorama at the foot of the Alps with a lifestyle demanding variable solutions. The owner’s specifications were...

  • Cubic Sagaponac House

    Cubic Sagaponac House

    The Sagaponac House is a 4,500 square foot house located in an east Long Island community, Wainscott.
    Designed in 2007 by Calvin Tsao and Zack McKown, partners of Tsao & McK...

  • DVT Villa

    DVT Villa

    DVT villa is a detached house on the outskirts of Arnhem in the suburb Schuytgraaf. The facade is made ​​of aluminum, the wall consists of expanded metal sheets with a special ...

  • Cascade House

    Cascade House

    This house is a corrective to the increasingly common “McMansion” located on the North Shore and similar neighborhoods across the country. A major goal of this project was to m...

  • Net Zero Energy Modern House

    Net Zero Energy Modern Ho..

    Design Objectives: Sustainability, privacy, respectful, Eichler-inspired
    The owners de-constructed their existing house when they realized that any single-story design meeti...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.