The Carrillo Residence

by Ehrlich Architects
The Carrillo Residence Ehrlich Architects

The Carrillo Residence occupies a long narrow site on the rim of Santa Monica Canyon with distant views of the Pacific Ocean. Designed for a young couple with two children, the house addresses the formal and informal needs of the family while taking advantage of the Southern California climate and views. The orientation of the house reinforces the geometry of the site. A series of stone masses define the ground floor program while a pristine floating white box houses the bedroom wings and slides over and past the stone to gesture towards the canyon and the views.
The glass living room volume sits at the far end of the site adjacent to the main bar of the house and divides the outdoor space into two distinct courts. The informal front court provides a protected sun-filled play yard for the children adjacent to the family zone. The formal rear court comprises an outdoor dining area, barbecue, and infinity-edge pool and expands toward the view beyond. The living room and dining room can be completely opened up to this court by a series of oversized pivot doors. The large expanses of glass of the living room visually connect the formal and informal domains and allow for the view to extend through to the canyon beyond. A custom wood ceiling and custom-stained concrete inside and out emphasizes this sense of visual continuity.
Internally, the formal adult zone and informal family zones (and master suite and children’s rooms above) are separated by the stair core and play area, and can be closed off from each other by pocket doors. Built-in cabinets are used throughout the home to divide larger spaces into smaller areas. The play area upstairs can later be converted into a third bedroom if needed.
The cantilevering master bedroom creates a covered outdoor dining area and hovers out toward to the canyon views. The angle of the roof above the bedroom terrace and the infinity edge of the pool is parallel to the geometry of the site and the canyon below.

t;
Photos by: Barry Schwartz

  • The Carrillo Residence Ehrlich Architects
  • The Carrillo Residence Ehrlich Architects
  • The Carrillo Residence Ehrlich Architects
  • The Carrillo Residence Ehrlich Architects
  • The Carrillo Residence Ehrlich Architects
  • The Carrillo Residence Ehrlich Architects
  • The Carrillo Residence Ehrlich Architects
  • The Carrillo Residence Ehrlich Architects
  • The Carrillo Residence Ehrlich Architects

Sponsor

Sponsor

  • Reading furniture with built-in Storage for books

    Reading furniture with bu..

    We have seen lot of living area furniture with hidden storage. But this furniture set designed by Remy Van Oers in association with Coolen/AttackZ stands out in the crowd. This des...

  • House in Belas

    House in Belas

    CHP Arquitectos created this 2012 project for a client in 2715-311 Belas, Portugal. The house is a contemporary take on the traditional Portuguese residence and has been compartmen...

  • Apartment on the River Ij

    Apartment on the River Ij

    This elegant apartment is situated upon the River Ij, in Amsterdam, the Netherlands, and was designed by Remy Meijers. The interior is brimming with sophistication, from its neutra...

  • Schein Loft

    Schein Loft

    Wrapping itself over and along an existing renovated six-story warehouse, the GW 497 building creates a suspended glass waterfall on the edge of New York City’s SoHo district. El...

  • Apartment in Parque das Nações

    Apartment in Parque das N..

    The intervention was focused primarily on the interior architecture and on the adaptation of the space to the wishes and needs of the residents, who wanted a minimal environment di...

  • Casa AR

    Casa AR

    Lima-based studio Seinfeld Arquitectos has completed the Casa AR project. This three-story contemporary residence is located in San Isidro, a district of the Lima Province in Peru....

  • Alvarez Beach House

    Alvarez Beach House

    Alvarez Beach House is located on a cliff of Playa Misterio, a gated beach community 117 Km. south of Lima. With vehicular and pedestrian access at approximately 50 meters over sea...

  • Da House

    Da House

    The house is located on the plain of the Black Sea coast. Its area makes 350 sq.m. (3,770 sq.ft). The house has one floor + garage on two cars in a cellar.
    The inhabited par...

  • Open House

    Open House

    This project sets out to explore the physical and tactile language of building materials. Using timber as the basis we explored how particular materials responded to touch, sight, ...

  • Scandinavian Design: Apartment

    Scandinavian Design: Apar..

    This elegant apartment is located in Malmö, Sweden. The interior is decorated in pale neutral tones, with slight accents in brighter color to add personality. P...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.