The Larix House

by Corvin Cristian
The Larix House Corvin Cristian

The old wood boat sheds on the neighboring Snagov Lake inspired the shape and materials of the house. The lot is narrow thus generating the plan and position.
For intimacy reasons, the street elevation is totally opaque while the openings abound towards the courtyard. Sun protection is provided by exterior electric aluminum blinds that slide underneath the wood facade when not in use.
In the austere geometry of the house we introduced some “romantic” elements as the curved balcony handrail or the 1900 colored concrete tiles.
The Thonet chairs, the ottoman inspired sofa from Autobahn, the reclaimed wood coffee table or the Matthew Hilton “Oscar” armchairs are a counterpoint to the white minimal space.
The walls are to be filled with a collection of paintings.

  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian
  • The Larix House Corvin Cristian

Sponsor

Sponsor

  • Sherwood

    Sherwood

    Sherwood is an extension to an existing cottage completed by BOX Living. It is located in Auckland, New Zealand, and includes the common areas of the home, while the previously exi...

  • Vaucluse House

    Vaucluse House

    The concept for this dwelling was to reflect the topography and landform of the Sydney Habour basin. The house is expressed as a series of horizontal layers – the sandstone clad ...

  • House Tunquén

    House Tunquén

    The house is located in an area with a intrincate topography, 35 meters (115 feet) above the Pacific Ocean, in Tunquén beach. The dramatic slope is understood from a resignation t...

  • The Independence Home

    The Independence Home

    Thanks to The Independence, more young Australians can move into their first home. This is a generously proportioned home designed for narrow blocks. The living areas are cleverly ...

  • Scout treehouse

    Scout treehouse

    This project was a cooperation of the city of Wolfsburg and the local scout organization VCP Wolfsburg. It was built by a group of scouts. The scout treehouse serves as a meeting a...

  • Apartment in Germany

    Apartment in Germany

    This visualization of a chic apartment in Germany was designed by Alexander Zenzura. The design is based on a neutral color palette, and a style that is both hip and elegant. ...

  • Luxury W Retreat Koh Samui

    Luxury W Retreat Koh Samu..

    Stay awhile. The collaborative designs of acclaimed Thai firm P49 Deesign and Maps Design Studio invite you to relax, rejuvenate and revitalize a W Retreat Koh Samui, where golden ...

  • Hotel Deseo

    Hotel Deseo

    El Deseo is located in Playa del Carmen, Mexico, a small Caribbean village where fun and relaxation come together. The general idea of this project is to combine these two activiti...

  • Tile House

    Tile House

    Complete refurbishment of a house in Costa Brava. Located in an old building, the proposal aims to transform the intricate original distribution in a clean space by creating a “t...

  • Box House in Boulder, Colorado

    Box House in Boulder, Col..

    Designed by Boulder-based architects Studio H:T, the Box House is located in Boulder, Colorado, and provides the homeowners with compelling views. Taking into consideration a steep...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.