The Leblanc-Cox Residence

by Charles Todd Helton
The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton

Texas-based architect Charles Todd Helton has designed the Leblanc-Cox Residence. This contemporary home is marked by high ceilings and open spaces. It is located in Houston, Texas, USA. The Leblanc-Cox Residence by Charles Todd Helton: "Featured on the 2011 Houston Modern Home Tour. The design was inspired by the home featured in the 1955 Alfred Hitchcock thriller, North by Northwest. It is a modern design with an overall "Frank Lloyd Wright" feel. Open spaces with high ceilings and large windows, the home backs up to the Hogg Bird Sanctuary and Bayou Bend. The pool is also custom designed to the slope of the property featuring two levels and three waterfalls." Photos by: Jerry B. Smith Photography

  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton
  • The Leblanc-Cox Residence Charles Todd Helton

Sponsor

Sponsor

  • Architectural Masterpiece

    Architectural Masterpiece

    This sophisticated home is located in Johannesburg, South Africa. It is elegant and comfortable, and makes use of a variety of decorative elements to create a harmonious whole. ...

  • The Larix House

    The Larix House

    The old wood boat sheds on the neighboring Snagov Lake inspired the shape and materials of the house. The lot is narrow thus generating the plan and position.
    For intimacy ...

  • “La Lagartija” House and Bungalows

    “La Lagartija” House ..

    “A weekend house with bungalows to rent or host close friends and family…” From this premise arises La Lagartija, located in an undeveloped area in Avándaro, in Valle de Bra...

  • Vultureni House

    Vultureni House

    Located on a relatively long and narrow lot in a visual hostile context the building suggests a division of private property in the public space of the courtyard from the street an...

  • Coburn Residence

    Coburn Residence

    This large house is situated on a promontory overlooking Lake Wakatipu to the west, with the Remarkables to the east and Peninsula Hill to the north – hiding Coronet Peak. In the...

  • A forest for a Moon dazzler Bamboo House

    A forest for a Moon dazzl..

    Architect Benjamin Garcia Saxe has designed this versatile Bamboo House. The bamboo is used for almost all parts in the house with furniture made in bamboo too. Let’s read the de...

  • House E

    House E

    The house is built on a very long, narrow and sloped lot of 940 sq. m. The proportions were one of the generators for the design. The clients wanted a large, spacious house on one ...

  • Le 205

    Le 205

    Le 205 is a private home designed by ATELIER MODERNO. It is located in Montreal, Quebec, Canada. Photos courtesy of ATELIER MODERNO

  • 31 Blair House

    31 Blair House

    Many historic elements were left untouched in the 306 m2 space, retaining the site’s historical essence and providing a quaint contrast to the unit’s modern interior.
    Wh...

  • Hayden Building

    Hayden Building

    CUBE undertook a $4M renovation and reuse of this national landmark which has sat vacant since a fire gutted the building in 1985.
    The narrow Hayden floor plates present un...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.