The Podil Loft Apartment

by Sergey Makhno
The Podil Loft Apartment Sergey Makhno

Loft aesthetics seemed to be the best solution for this apartment located in a historical building in the city’s old commercial district named Podil. After removing a gypsum plaster layer, an old brickwork with striking metal channel bars was revealed. The finds were restored, covered with protective polish and left unaltered to serve as genuine decor elements. Ordinary white plaster, decorative concrete panels and wooden planks were also used to decorate the place. The floor was covered with textured solid toned oak.
Following contemporary trends, the designer team decided to turn the place into a spacious guest area with a living room, a kitchen and a dining room, backed by a children’s room and a separated en­suite bedroom with a big balcony, which houses a bathroom and a tiny makeshift study.
Makhno Workshop original objects share the space with modern classic furniture by Minotti, while industrial lighting alternates with designer fixtures. One of the unique objects peppering the place is a faux mantelpiece, a concrete replica of a historical piece the owner spotted at a Sotheby’s auction.

Photos by: Andrey Avdeenko

  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno
  • The Podil Loft Apartment Sergey Makhno

Sponsor

Sponsor

  • Foster Loop

    Foster Loop

    Located in Mazama, Washington, the site was enjoyed for many years as a campground by the family. The design minimizes impact to the environment by raising the residence off the gr...

  • Knock Down - Book Case

    Knock Down - Book Case

    Knock down-Bookcase is a project where the basic idea is a simple wedge assembly that can attach a horizontal element to a vertical load-bearing element.

  • Vacation House in Henne

    Vacation House in Henne

    This vacation house, located in Henne, Denmark, was designed by Mette Lange Architects. Overlooking a windy beach, the home provides a lovely view of the water. Vacation H...

  • NEXTHouse

    NEXTHouse

    NEXTHouse is a 2,700 square foot, custom-designed home fusing the northwest modern tradition with the highest quality environmentally sustainable building techniques, features, and...

  • Dutch Mountain

    Dutch Mountain

    Amsterdam-based architectural practice denieuwegeneratie has designed the Dutch Mountain. It is an underground house embedded in the moorland. According to the architects, "The lar...

  • House in Comporta

    House in Comporta

    The house is on a large estate located in Comporta, Portugal. The site is completely clear, defined only by sandy soil, with spontaneous undergrowth vegetation and heavily punctuat...

  • East Windsor Residence

    East Windsor Residence

    Extraordinary views in the heart of the city and a small buildable footprint limited by restrictive easements prompted a thin, three-story home with the main living spaces and mast...

  • Race Round the House

    Race Round the House

    This house was built in the residential area of Fukuoka prefecture Itoshima.
    Because it is surrounded by housing on three sides, I designed a house that can grow at ease saf...

  • House Among Trees

    House Among Trees

    The landscape of Mar Azul, a seaside resort near Villa Gesell and 400 km from Buenos Aires, is full of thick forest of different kinds of pine trees, acacias and black poplars as w...

  • The Ellis Park House

    The Ellis Park House

    In order to make the most of the site and minimize disturbance the excavation was the first example of permanent soil nailed shoring in Ontario. Surgically cutting a three and a ha...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.