The Postcard House

by Hufft Projects
The Postcard House Hufft Projects

The house was commissioned by two brothers as a weekend retreat located on Table Rock Lake in southwest Missouri. It is situated on a peninsula with lake views on three sides. The house sits on columns and utilizes pervious paving. Natural light and ventilation flow strategically through the home enhancing it’s picturesque views and relation to the natural setting. Design decisions regarding form and material choices respect and develop these ideals. Taking inspiration from a vintage Polaroid Camera, the form of the building is intended to frame the scenic setting from every angle – creating ‘postcards’ from within. This house is all about the experience and the views.

The Postcard House is a conventional wood frame construction. Exterior materials consist of prefinished metal panels, and stained cedar siding. The building envelope features spray-foam insulation and thermally improved glazing for superior energy efficiency. High-efficiency forced-air systems heat and cool the house.
(Description from the architect)

Sponsor

Sponsor

  • Coniferous Collection

    Coniferous Collection

    Coniferous is a collection of stools created by London-based design studio Joint Perspectives. Shaped and inspired by conifer pine trees, the stools come in pairs and in three diff...

  • Skirt + Rock Extension House

    Skirt + Rock Extension Ho..

    Australian practice MCK Architects has designed the Skirt + Rock House in Sydney, Australia. It is an extension built for a modest bungalow situated on a hill overlooking Vaucluse ...

  • Tucson Mountain Retreat

    Tucson Mountain Retreat

    Tucson Mountain Retreat was designed by Dust and is located in Tucson, Arizona. Set against an arid landscape of shrubs and cacti, the home's interior is spacious and airy. ...

  • Maylands Additions

    Maylands Additions

    The project is a highly crafted response to the clients requests for a house that respects the strength and delicacy of the existing. It is a work of humility that builds on the ma...

  • House M

    House M

    The project M, a residential building in the centre of Meran, is embedded in the quit area of Obermais. The concept of the design was it to play with transparent and solid surfaces...

  • Clara House

    Clara House

    Embraced by the village, a stone house with two floors is found at the end of an alley. The intervention starts by removing all contents of the former inhabitants life experience t...

  • Dixon House

    Dixon House

    Following the purchase of this green-field site in Martinborough, our client formulated a comprehensive brief to create their weekend retreat as place to enjoy, relax and to share ...

  • Peak 8 Penthouse

    Peak 8 Penthouse

    This contemporary mountain home has its great room on the third level. Looking through the window-walls across the roof decks to spectacular views, you’ll see why it’s called t...

  • House NC

    House NC

    650 square meters were needed to solve all the requirements of the owner. The house would have to be spread over three floors in order to adjust to about 10 meters in height differ...

  • Davidson Residence

    Davidson Residence

    This 3,000-square-foot single-family residence reflects the client’s desire for a house that would relate primarily to its garden and would have an open contemporary feeling.  <...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.