Tile House

by Cubus
Tile House Cubus

Complete refurbishment of a house in Costa Brava. Located in an old building, the proposal aims to transform the intricate original distribution in a clean space by creating a “thick” and white perimeter (containing the necessary storage area and integrating the kitchen cabinets), in which light contributes to the spatial clarity, giving greater depth to the different areas. The procedure is completed with the inclusion of a central wooden box containing the bathroom, which gives order to the spaces around it thanks to its position.
This project has also memory, recognises the value of the true original elements: the existent ceramic roof (which is now showed and recovered) and especially the original hydraulic tiles, which are now integrated as niches emptied into the new storage perimeter.

Photos by: Nani Pujol

  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus
  • Tile House Cubus

Sponsor

Sponsor

  • The Wave House

    The Wave House

    The stone of exterior Coralline interferes inside to offer visual continuity… The exterior sensation – interior ends up by getting lost putting the gardens inside the house.

  • Summer House Vestfold

    Summer House Vestfold

    This spectacular summer house located on the coast of Vestfold, Norway was designed by architects Einar Jarmund, Hakon Vigsnaes and Jan Stavik. The building maintained the shape, s...

  • Aranya House

    Aranya House

    Designed as a single floor dwelling, this house is a luxurious sprawl in the lap of a natural surrounding. The house is responsive to the series of palm trees that existed before a...

  • Living on the Edge

    Living on the Edge

    This project is a private assignment for an entrepreneur from the city center, and the question was posed, how could the family find peace on the edge of that same city. The site l...

  • Tubola Round Wall-Mounted Shelves

    Tubola Round Wall-Mounted..

    Italian design studio AK47 has created the Tubola shelves. The round wall-mounted storage shelves can be arranged in various ways depending on the needs. The Tubola shelves are mad...

  • The Podil Loft Apartment

    The Podil Loft Apartment

    Loft aesthetics seemed to be the best solution for this apartment located in a historical building in the city’s old commercial district named Podil. After removing a gypsum plas...

  • Connaught Residence

    Connaught Residence

    Connaught Residence was designed by naturehumaine and it is located in Montreal, Canada. The minimalist design makes use of simplicity to create a serene and harmonious interior. ...

  • Allies Farmhouse

    Allies Farmhouse

    The site for this project is unusual in that it was once a Second World War airbase occupied by the USAF 381st Bombardment Group. The complex of Nissen huts still remain in good co...

  • Chateau d’Eau: Water Tower Conversion

    Chateau d’Eau: Water To..

    In a small terrain of 16m width by 20m long in the middle of a flat Belgian landscape, raises a 30m high water tower built between 1938 and 1941 for and by the village of Steenokke...

  • Cui Birdhouse

    Cui Birdhouse

    Young designer Adrian Froufe has created the Cui Birdhouse. Made in glass and rope, the Cui Birdhouse rejects the "traditional forms associated with these type of objects and wants...