Toda House

by Kimihiko Okada
Toda House Kimihiko Okada

The site is located in a residential area developed on a gentle perch in Hiroshima, overlooking a far view of the Inland Sea and Miyajima. The land of this area is developed into platforms form with several levels. The architecture was requested to have a view over the roof of the neighboring house, standing one level lower, and to consider security, for the site is located at the edge of the residential area, and to leave some space for extension when the client opens a small shop in the future.
To respond to the requests, the house is lifted from the ground. Like a bird’s nest, it called up architecture’s primary function of relief from disturbance. The house is open to the view and yet protected from the fear and environment. Slab and roof consists of one continuous plate. The variations of circulation and diverse spatial relations were achieved by placing a penetrating staircase. The extended plate made possible the future extension and softened the impression from the ground level. Spandrel wall changes its height accordingly to the thickness of slab. Together with the slab, the spandrel wall creates the continuous but various environments.

Photos by: Toshiyuki Yano

Source: Kimihiko Okada

  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada
  • Toda House Kimihiko Okada

Sponsor

Sponsor

  • Qing Shui Wan Spa Hotel

    Qing Shui Wan Spa Hotel

    Singaporean architectural firm, Nota Design International, have designed the facade and interior of the Qing Shui Wan Spa Hotel in Shenyang, China. This luxury spa club offers natu...

  • The Elise House

    The Elise House

    Vienna-based studio Synn Architects has designed the Elise House project. This two story contemporary home is located in Vienna, Austria. Photos by: Manfre...

  • Falcon’s Nest Penthouse

    Falcon’s Nest Penthouse

    APK-STUDIO designed this minimalist interior for the penthouse apartment of the Falcon's Nest luxury apartment complex located in Moscow, Russia. Photos courtes...

  • Gordons Bay House

    Gordons Bay House

    It’s said that 6 degrees separate each human on earth from another. The Gordons Bay House asks how 6 degrees of separation might negotiate a web of complex associations in order ...

  • Andrea Mangano

    Andrea Mangano

    Young Italian designer Andrea Mangano has created the Domus Chair. It is a combination of reading chair and bookcase. In designer's words, "Domus is a modular seating designed thro...

  • House On A Cliff By Ramirez Moletto

    House On A Cliff By Ramir..

    Surrounded by nature on all sides, this beautiful house on the cliff was designed by Ramirez Moletto. The project is located on a remote tip of south-central coast of Chile, specif...

  • House in Savion

    House in Savion

    Tel Aviv-based studio Alex Meitlis has recently completed the House in Savion project. This 4,520 square foot tow-story residence is located outside of Tel Aviv, Israel. ...

  • Ses Alzines

    Ses Alzines

    The place


    The physical environment is the typical of a coastal residential development, an isolated place without service during winter time, and a nice place ...

  • Ant-house

    Ant-house

    The outer wall of black covers whole cube, and that screens visual field completely. Inside of heavy door, the space turns to vivid yellow covered by larch plywood. It seems that t...

  • Island Retreat

    Island Retreat

    Auckland-based architectural firm Fearon Hay Architects has designed the Island Retreat on Waiheke Island, New Zealand. Island Retreat by Fearon Hay Architects: "An ar...