Two Family House K

by Hiroyuki Shinozaki Architects
Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects

Tokyo-based studio Hiroyuki Shinozaki Architects has completed the House K project in 2011. This 1,738 square foot contemporary home for two families is located in Tokyo, Japan. Two Family House K by Hiroyuki Shinozaki Architects: "It is a duplex house in quiet residential area. The space is not divided by those families but is consisted of living space and its supporting space for both families all together. Those two different spaces are connected by corridor which gives an impression of outdoor space. 1.8m wide and 9m high wooden space by small beams and plywood necessarily make wall and floor for kitchen, bathroom and closet. On the other hand, living space such as living room, dining room and bedroom are roughly collected in a concrete box. On the slender site, two families live and interacted by coming and going along the long corridor." Floor Plans   Elevations   Sections   Site Plan   Photos by: Kai Nakamura

  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects
  • Two Family House K Hiroyuki Shinozaki Architects

Sponsor

Sponsor

  • PF Single Family House

    PF Single Family House

    The PF single family house, the remodeling and rebuilding of an already existing edifice, lies half way along the ridge below the medieval castle of Pergine Valsugana and it is loc...

  • Brotherton Barn

    Brotherton Barn

    The brief from our client was to sympathetically integrate a contemporary open design within the envelope of the original Grade II Listed Barn with an effortless connection between...

  • The Kimber Modern

    The Kimber Modern

    BBA was first approached by the owners of the KimberModern in October 2005 regarding their idea of building a sort of tiny hotel at 110 The Circle – an overgrown triangular lot i...

  • Maison Boisset

    Maison Boisset

    Swiss architectural firm Savioz Fabrizzi Architectes has designed the Maison Boisset. Completed in 2012, this renovated alpine cabin is located in the swiss town of Orsieres. The ...

  • Villa 1

    Villa 1

    Villa 1 was the first commission for Powerhouse Company, two months after its founding in May 2005. Set in a clearing in a large pine forest, the program of Villa 1 is oriented opt...

  • Apartment Interior Remodeling in San Francisco

    Apartment Interior Remode..

    The Fontana Apartment is a reinvention of an early 1960′s unit in one of two semi-circular apartment towers near Aquatic Park in San Francisco.
    Sweeping views fill the sp...

  • The Nuler-Cudahy Residence

    The Nuler-Cudahy Residenc..

    This partial tear-down and reconstruction of a ’50′s modern home explores opportunities opened when one is freed from traditional design imperatives that limit architectural ex...

  • Vultureni House

    Vultureni House

    Located on a relatively long and narrow lot in a visual hostile context the building suggests a division of private property in the public space of the courtyard from the street an...

  • Hotel Portago Urban

    Hotel Portago Urban

    Spanish studio ILMIODESIGN has designed the interior of the new Hotel Portago Urban located in Granada, Spain. Photos by: Alfonso Acedo

  • Foothills House

    Foothills House

    CONTEXT
    Set on the slopes south of the Bombay Hills, this is a large country house for a family of 5 with strong family ties to the local farming community.
    DESIGN

  • Attic with a view of the Rooftops

    Attic with a view of the Rooftops by Scandinavian Design

  • Vivienda de Invierno entre los Pinos

    Vivienda de Invierno entre los Pinos by José Manuel Peinado