Urban Cabin Framed

by Fabio Galeazzo
Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo

In an old abandoned house were used retrofit construction techniques. The existing structure couldn’t handle the heavy load and was complemented by a sustainable framework of giant bamboo beams and columns treated in autoclaves, the roof received green thermal tiles.
On the floor it was used certificated management timber and some exotic brown granite as well as some walls and ceiling. In order to counter the whole structure and highlight the house amid the dense vegetation the interior and exterior walls were treated as a state of art and received several irregular shapes in different colors inspired in the universe of the modernist painter Tarsila do Amaral.
Outside, a stretch nautical fabric shades the area of the car and a great counter with tiles of different patterns glad the barbecue area which has communication with the swivel kitchen, allowing several combinations between internal and external area.
Inside, with the aim of enhance the view and increase communication between internal and external area a large shelf built in a circular shape frames the landscape. In the decoration design furniture as the giant bed-shaped nest, the “Chifruda” chair from the designer Sergio Rodrigues, the dinner table,”2 in 1″ from the designers Campana brothers and Scandinavian furniture fit perfect on the rustic structure.
The Shack is a contemporary version of housing that brings back the idea of one space living, matching technology and design proposing a new young way of living.

Photos courtesy of Fabio Galeazzo

  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo
  • Urban Cabin Framed Fabio Galeazzo

Sponsor

Sponsor

  • Dar Al Gurair

    Dar Al Gurair

    Dar Al Gurair is a stunning contemporary villa located in Dubai, the United Arab Emirates. It was designed by NAGA Architects and completed in 2011. Dar Al Gurair...

  • Foursquare’s Soho HQ

    Foursquare’s Soho HQ

    I didn’t hesitate when I was asked to help design Foursquare’s Soho office in New York City. As a location-based social networking company, Foursquare “helps you and your fri...

  • Wooden Heap Furniture

    Wooden Heap Furniture

    The Wooden Heap project wants to invite the public to see beyond appearances. Create the unexpected and the surprise. Remove any traces of furniture which hides inside. It makes re...

  • Transitory Bookshelf

    Transitory Bookshelf

    Paris-based designer Robert Stadler has created this simple bookshelf called “Transitory bookshelf” which helps you to separate the books you have finished reading from the one...

  • Sight - Garden goes Balcony

    Sight - Garden goes Balco..

    SIGHT is a big white sphere made of woven plastic with an upholstered interior. The innovative balcony furniture was designed as a retreat from the sunlight, noise and bustle of th...

  • Race Round the House

    Race Round the House

    This house was built in the residential area of Fukuoka prefecture Itoshima.
    Because it is surrounded by housing on three sides, I designed a house that can grow at ease saf...

  • H-House

    H-House

    A private residence in the archipelago of Stockholm situated on a beautiful site overlooking the ocean. The setting is scenic but the climate is harsh. Summers are light but short ...

  • Warringah House

    Warringah House

    The building replaced a small older style single level house and had to be skilfully designed to adhere to Council’s view sharing policy and ensure minimal view loss to the neigh...

  • Clara House

    Clara House

    Embraced by the village, a stone house with two floors is found at the end of an alley. The intervention starts by removing all contents of the former inhabitants life experience t...

  • Scandinavian Design: Contemporary Three Bedroom Apartment in Stockholm

    Scandinavian Design: Cont..

    Located on Kungsholmen island in Stockholm, Sweden, this 1,550 square-foot apartment offers a spacious living room with open plan to kitchen, three bedrooms, two bathrooms with one...