Valdemorillo Residence

by Otto Medem Architecture
Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture

The project was commissioned by a couple of journalists who seek peace on the outskirts of the city.
The house is broken into three volumes to suit the rugged topography of the land. The pieces are positioned to find the best views of the mountains and take in the serenity. Solar positioning was also considered with the placement of each room, depending on its designated use.
The union of these three parts is established through the connection of their facades, with bands that cross and give expression to the project.
The intersection of these volumes becomes the heart of the home, the nucleus from which you access all the rooms, maximizing space and eliminating distribution corridors.
Ground Floor:
The entrance hall distributes the different rooms of the house. It is the meeting point of the three volumes, the core of the house.
At 0.00 we put the living room, from where direct access to the porch and pool are permitted through a sliding window system, allowing the user to expand the room into the garden in summer.
At one meter high, are the kitchen and dining room, which likewise have a porch and a yard.
The exterior is adapted to the different levels of the house, to allow direct contact with the vegetation that surrounds it.
At the top of the ground floor lies the sleeping area, which consists of only two rooms in fulfillment of the clients’ wishes.
Second Floor:
Upstairs in the office, the perimeter of the room is maximized with the placement of bookshelves to house the clients’ extensive collection of books.”









Site Plan





























































































Photos by: Luis H. Segovia
TAGS: Contemporary House • Glass Walls • Madrid • Otto Medem Architecture • Spain • Valdemorillo • White Exteriors
CATEGORIES: House • Interior Design • Swimming Pool





Share on Tumblr





(function() {
var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true;
po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);
})();




!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="https://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");













Next Article

Previous Article


Click any photo to see a larger image - Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles










(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});








You might also like
The Mad Park Residence by Vandeventer + Carlander ArchitectsSpa House by Metropolis DesignCasa no Bom Jesus by Topos Atelier de ArquitecturaHouse on the Bluffs by Taylor Smyth ArchitectsYandex Office II by Za Bor Architects






From the Web



var Scribol;
if(typeof Scribol=='undefined'){Scribol={};  Scribol.frames=[];Scribol.site='http://scribol.com/';Scribol.is_preview=false;}
Scribol.frames.push('3559197');























One Comment to Valdemorillo Residence by Otto Medem Architecture





Fisha695 says:


03/02/2012 at 6:05 pm

I love the layout & the look of the house, but all that white… That must be a major pain in the rear-end to keep clean.


Reply










Share your Thoughts









Name (required)


Mail (required, will not be published)



















Register* 

*It's FREE! Enjoy
HomeDSGN's Zen Mode!





(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});





Subscribe to our FREE Newsletter














Daily Newsletter  
Saturdays Newsletter














Useful Resources



















Wall Stickers
TOMTOP LED Lights color your life & light the future
AlohaFred Photography





Show off* 

*your work to
HomeDSGN's 1.7 million followers!











Categories

Apartment

Art

Bathroom

Bedroom

Before After

Best Of

Bookshelf

Curiosity

Photos by: Luis H. Segovia

  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture
  • Valdemorillo Residence Otto Medem Architecture

Sponsor

Sponsor

  • Yorkville Penthouse

    Yorkville Penthouse

    This 4300 s.f. contemporary penthouse by Cecconi Simone occupies an entire level in a new, hi-rise condominium in Yorkville, Downtown Toronto. In line with current social trends, t...

  • Rounded Loft in Prague

    Rounded Loft in Prague

    At the beginning of the year 2010 we had started designing grand attic loft in Prague. It was a new challenge for us to deal with almost “boundless” space for living according ...

  • Residential Church XL

    Residential Church XL

    Context
    In the Netherlands there are hundreds of empty churches. Since 1970 more than 1000 churches are closed by church communities. More than 1/3 was demolished and half o...

  • Concrete House

    Concrete House

    This project is a complete remodel of an existing 1974 cast-concrete and brick house. The original 7,000 square foot house was built for a single couple, a fluid open plan organize...

  • A forest for a Moon dazzler Bamboo House

    A forest for a Moon dazzl..

    Architect Benjamin Garcia Saxe has designed this versatile Bamboo House. The bamboo is used for almost all parts in the house with furniture made in bamboo too. Let’s read the de...

  • Chin up

    Chin up

    The British designer Lisa Sandall introduces us to his store 'Chin up', a small wood furniture to lean against the wall, between balance and imbalance. Here is "a piece of study or...

  • The Wave House

    The Wave House

    The stone of exterior Coralline interferes inside to offer visual continuity… The exterior sensation – interior ends up by getting lost putting the gardens inside the house.

  • Outeiro House

    Outeiro House

    Outeiro House by EZZO:
    The objective of the project was the conversion of an old house in the area of Porto historical center. The question was to create a single-family hou...

  • Studio Apartment

    Studio Apartment

    The idea of redevelopment standard studio apartment with total area of 56 square meters (602 square feet) is to combine the kitchen and living room into one multifunctional space. ...

  • Two Hulls House

    Two Hulls House

    This project is situated in a glaciated, coastal landscape with a cool maritime climate. The geomorphology of the site consists of granite bedrock and boulder till, creating pristi...