Villa London

by CMV Architects
Villa London CMV Architects

The house is located in Sa Torre housing developement, in a plot of land next to the cliff. The client, a well-known English writer, raises an extensive program to fulfill the needs of each of the members of the family. The infinite sights on the sea will be the basic premise of the project. The necessity to open the house to the landscape, taking advantage of the local characteristics, entails the disintegration of the volumes, fleeing from the massification.
The construction is set out as a set of independent entities: independent pavilions placed, one next to the other, along the axis of the cliff, each one of it keeping its own privacy and independence. The common areas work as connection spaces. Finally, a writing pavilion is set out in the privileged area of the plot, allowing to cut off from the rest of the set and providing tranquility and easier concentration to the writer.

Photos courtesy of CMV Architects

  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects
  • Villa London CMV Architects

Sponsor

Sponsor

  • Six Star Luxury Boutique Chalet Zermatt Peak

    Six Star Luxury Boutique ..

    Situated in one of the world’s most desirable and iconic locations, Chalet Zermatt Peak is Zermatt’s new premier chalet with panoramic views over the village and to the iconic ...

  • Straatweg Extension

    Straatweg Extension

    This housing extension, designed by Rotterdam based architecture studio BBVH Architecten, is located in Rotterdam. The house is built in a traditional 1930’s brick architecture w...

  • Widlund House

    Widlund House

    This house is like a funnel of light, space and sea views. The location is the west coast of the Baltic island of Öland. The white concrete box is “corsetted” in the middle, c...

  • Wilkinson Residence

    Wilkinson Residence

    Located on a flag lot, a steep sloping grade provided the opportunity to bring the main level of the house into the tree canopy to evoke the feeling of being in a tree house.
    ...

  • Qlocktwo

    Qlocktwo

    QLOCKTWO makes you pause and allows a different view of time. The typographic front combines the moment with the written word and makes it a statement. ‘It is half past eight.’...

  • Bamboo Fountain

    Bamboo Fountain

    French designer Mickael Chrost has designed the Bamboo Fountain, a water tap inspired by Asian bamboo fountains. In designer’s words, “The water falls voluntarily in a slow fas...

  • House 2413

    House 2413

    The project is located in Mohali, a satellite town of Chandigarh that is witnessing fast paced growth like most Indian cities. The brief of the client, a builder was to design a ho...

  • Lightweight Rattan Stool

    Lightweight Rattan Stool

    Rattatan is a lightweight stool created by Polish designer Wiktoria Szawiel. The stool is made from rattan, a material commonly used for making baskets and rattan furniture. The de...

  • The Wall House

    The Wall House

    The wall house, situated in Baruch, a city in the state of Gujarat, is conceptualized as an interior-architectural project, where there is no clear distinction where the architectu...

  • Lakeside Villa in Danderyd

    Lakeside Villa in Dandery..

    Rahel Belatchew Lerdell, principal of Stockholm-based studio Belatchew Arkitekter, renovated this 5,382 square foot lakeside villa designed by Hambo Nielsen in 1967. It is located ...