Villa Storingavika

by Saunders
Villa Storingavika Saunders

This house will be built on one of Bergen’s most attractive sites. The house looks out over the southern fjords and the West coast archipelago. The house is twofold. The top floor is for the parents and the bottom for their two children that are university students. In addition there is a small 35m2 guest studio on the bottom floor. The house is a long thin structure with a balcony extruding 6m out of the house that rests on 3 steel poles. The house is clad in black stained wood with natural wood between the window partitions.

Sponsor

Sponsor

  • Bromont Residence

    Bromont Residence

    Situated on a hill in the undulating countryside of Bromont, this secondary residence sits, between forest and clearing, at the end of a road burnished by time. The challenge consi...

  • Widlund House

    Widlund House

    This house is like a funnel of light, space and sea views. The location is the west coast of the Baltic island of Öland. The white concrete box is “corsetted” in the middle, c...

  • Seacombe Grove House

    Seacombe Grove House

    The siting response for this project was to have neither a front or back garden, but rather a continuous green outdoor space around the building.
    This space is visually and ...

  • Lookout House

    Lookout House

    Clients chose to retain the eccentric 1979 structure of the property and commissioned a gut renovation and extension.
    The original pyramid form of the house, which is center...

  • RPM Italian

    RPM Italian

    Sleek, stylish and sophisticated are at the very core of Chicago’s new RPM Italian. This latest entry into the Melman’s Lettuce Entertain You restaurant empire takes its starpo...

  • Villa O

    Villa O

    As you approach up the private road from the sleek yachts of the marina and the pretty village, through the scented pine trees, your first vision of Villa O is one you wont forget ...

  • Stonington Residence

    Stonington Residence

    The Stonington Residence, a recently renovated and restored historic house is sited between 300 feet of waterfront and a large meadow in Stonington, Connecticut. While the house is...

  • Hawthorn Residence

    Hawthorn Residence

    The initial client brief was to create a home that would allow independent living zones for the needs of the growing family. With three teenage boys the home allows ample breakout ...

  • Villa Geldrop

    Villa Geldrop

    Hofman Dujardin Architects designed a large villa set in the Dutch countryside. It is no ordinary house, however. What appears at first sight to be a simple block with an angled ro...

  • Sulfur cavern visitor's center

    Sulfur cavern visitor's c..

    Designed by Portuguese architect Nuno Ribeiro Lopes, this visitor center is built over the old existing building in Azores to accommodate the increased interest in the area. This b...