Villa Topoject

by AND
Villa Topoject AND

The house is located in a small valley in a mountainous area near Seoul, Korea. While the valley slopes upward, series of houses intermittently continue facing a 3 meter wide road. Instead of making walls or fences towards the road, the house gently lifts up the topography to form private spaces inside. The house opens up toward the south view and a small creek running along the side.
It is a home for a couple who wants to enjoy rural life while still commuting to the city. It is a small house, but at the same time, a house that entails rich stories. The residents are in contact with land like farmers; also, they observe nature like tourists.
Gradually lifted landscape of the mountainous topography becomes a floating mass over a little stream. Villa Topoject rejects the dichotomy of object building versus landscape building. It is a mutant born as a hybrid of the two kinds, and it focuses on the transformation process between the two typologies.
The boundary of the site is pulled in as the topography becomes an object, creating semi private outdoor spaces. The private living spaces are formed inside. The continuous exterior spaces meet the interior spaces at all levels adding compact, yet rich spatial qualities. The boundary between exterior and interior, land and building, subject and object becomes ambiguous.

Photos by: Byun Jong Suk

  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND
  • Villa Topoject AND

Sponsor

Sponsor

  • 25,000 Ping-Pong balls for a Tiny Pied-à-Terre

    25,000 Ping-Pong balls fo..

    Photos courtesy of Snarkitecture
    Source: FastCoDesign

  • Concrete House

    Concrete House

    This project is a complete remodel of an existing 1974 cast-concrete and brick house. The original 7,000 square foot house was built for a single couple, a fluid open plan organize...

  • Rotopai Residence

    Rotopai Residence

    New Weatherstone residence or Rotopai Residence how our client call project is actually a contemporary new farm house build on historic site established over 180 years ago. Project...

  • Amano’i

    Amano’i

    After a scenic drive through Nui Chua National Park, guests ascend a broad bank of stairs to Amanơi’s Central Pavilion. On reaching the top, one experiences an unforgettable sen...

  • Peak 8 Penthouse

    Peak 8 Penthouse

    This contemporary mountain home has its great room on the third level. Looking through the window-walls across the roof decks to spectacular views, you’ll see why it’s called t...

  • House IV

    House IV

    The house is situated on a corner lot in the typical 30’s district ‘de Elzent’ against the natural landscape of the river Dommel valley, in the center of Eindhoven, The Nethe...

  • House C

    House C

    Geometry, skin, cuts that let you discover the dermis. Space, three-dimensional continuity. There are no elevations, no plans, or sections. This is space within a solid object, a b...

  • The O House

    The O House

    This white chocolaty lake side “O House” was designed by Philippe Stuebi & Eberhard Tröger. Description by architects, “On both, the front and the lake side, this sculptural...

  • V + D Set

    V + D Set

    V + D Set by BAK arquitectos:
    “This work is the result of a process that began in 2004 with the construction of a summer house in the forest of Mar Azul.
    It was nec...

  • Buholmen Cabin

    Buholmen Cabin

    Oslo-based architecture firm Skaara Arkitekter AS has designed the Buholmen Cabin project. Completed in 2008, this 1,076 square foot, contemporary cottage, is located on the waterf...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.