Villa in Děčín

by Studio Pha
Villa in Děčín Studio Pha

The initial task was mainly to find the right location for a home (villa) on a large area, with its orientation providing views of the countryside and city. The house is situated on the edge of a natural divide in the landscape so that each floor is consistent with the land. The stone base supports each exaggerated conglomeration of rooms, which are partly cantilevered over the terrace and divided into parts for children and parents.
The terrace is demarcated by a relaxation wing and living space; both parts are notably glassed in, allowing them to be opened up during summer and enabling smooth passage from outside. The outside area can be freely reached from the terrace. The property will also contain a “gazebo” and a background environment for garden maintenance that uses the incline of the terrain to incorporate the interior space within the slope. The property also consists of a driveway and four parking spaces, along with a second drive running from an entrance in the walled fence to a separate piece of property used as a base for garden care and maintenance. Walkways are restricted to the staircase linking the main building to the gazebo.

Photos by: Tomáš Dittrich

  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha
  • Villa in Děčín Studio Pha

Sponsor

Sponsor

  • Skycourt House

    Skycourt House

    SKYCOURT is an ambitious renovation project that involved transforming a Japan bubble era house into a modern home connected to the city and the sunlight. The house is located in a...

  • La Cañada Mid-Century

    La Cañada Mid-Century

    La Cañada Mid-Century is located in Los Angeles, California, and was designed by Jamie Bush & Co. The home is built in stone, glass, wood, and steel set in the scenic foothills of...

  • Race Round the House

    Race Round the House

    This house was built in the residential area of Fukuoka prefecture Itoshima.
    Because it is surrounded by housing on three sides, I designed a house that can grow at ease saf...

  • House 20

    House 20

    House 20 presents a series of blades cantilevering over a bronze wall; pushing and pulling. A grassy knoll rises out of the earth below, being drawn up towards the jostling blades,...

  • Sensory Interior Delight

    Sensory Interior Delight

    The owners of this stunning home had commenced construction before it was realised that the planned kitchen and other interior spaces would need to be reconsidered and redesigned t...

  • House Like Village

    House Like Village

    With the transformation of an old harbor-cantina on KNSM eiland in Amsterdam into large apartments, this building changed function but kept its identity.
    The house we create...

  • Shipping Container House in El Tiemblo

    Shipping Container House ..

    Designed by studio James & Mau Arquitectura and built by Infiniski, the Casa El Tiamblo is made of four 40 foot shipping containers. Located in El Tiemblo in the province of Ávila...

  • Eichler Home Renovation

    Eichler Home Renovation

    New open modern kitchen was designed with two parallel 12’ long islands without upper cabinets to achieve open feel. Most of the appliances were built into the adjacent wall.

  • Body House

    Body House

    The site of this private house is part of a residential redevelopment in Katendrecht, a harbor pier south of Hotel New York. Until the 1970’s Katendrecht was still completely sur...

  • Slice shelf

    Slice shelf

    What would a shelving system look like if playful customization was its main Objective ? This question urged the Danish design studio KiBiSi to design SLICE – an architectural re...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.