Vivienda de Invierno entre los Pinos

by José Manuel Peinado
Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado

The architectural firm offered a way of working that would result in a comprehensive professional intervention in order to achieve better prices and quality: The Project + Direction of Handiwork + Provider Management + Decoration.
Climate Control: The client was assured that between November and March the sun would come up to the breakfast area, reach the reading chairs at midday, would impact on the shower first thing in the morning and warm the floor playroom children after breakfast.
Much of the design is guided by the imperative to save energy: The closings and coverings employed have low transmittance, and the large glass windows with low emissive materials oriented toward the South, permit the home to remain warm at night with the sun obtained during the day. The motorized awnings control excessive overheating caused by solar radiation and eliminate the need for a porch, assuming a cost savings that has served to significantly increase the thermal insulation of the house.

Photos by: Javier Orive

  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado
  • Vivienda de Invierno entre los Pinos José Manuel Peinado

Sponsor

Sponsor

  • Open Air Sculpture House in Warsaw

    Open Air Sculpture House ..

    Through this house you can rush by and not even notice that you have trespassed a kind of a border. There is no threshold – literally and figuratively. Paved road, on which we st...

  • House 2413

    House 2413

    The project is located in Mohali, a satellite town of Chandigarh that is witnessing fast paced growth like most Indian cities. The brief of the client, a builder was to design a ho...

  • JFR

    JFR

    Steep canyon walls dominate this wooded site next to a creek in California’s Big Sur region. When the owners first commissioned us, local governing agencies were intent on leavin...

  • Foster Loop

    Foster Loop

    Located in Mazama, Washington, the site was enjoyed for many years as a campground by the family. The design minimizes impact to the environment by raising the residence off the gr...

  • A Contemporary Remodel of a Mid-Century Modern Home

    A Contemporary Remodel of..

    Originally built in 1967, this home was remodeled by its owner, film producer and director Kevin Pruitt. It is located in Austin, Texas, and mixes rustic and more elegant contempor...

  • P House

    P House

    This 5,726 square foot residence was designed by South Korean architect Hahn Joh. Located in Jongno-gu, a district in central Seoul, South Korea, the two-story home is the first on...

  • The Postcard House

    The Postcard House

    The house was commissioned by two brothers as a weekend retreat located on Table Rock Lake in southwest Missouri. It is situated on a peninsula with lake views on three sides. The ...

  • Barrier Island House

    Barrier Island House

    This project is located within a waterfront neighborhood of modest 1950’s era houses alongside many more recent supersized replacements. Our process began by evaluating the clien...

  • Fogo Island Long Studio

    Fogo Island Long Studio

    Fogo Island lies outside of Newfoundland, Canada and is home to a gentle, independent people who have lived for centuries between wind and waves in pursuit of fish. Fogo Islanders ...

  • Camera Futura

    Camera Futura

    Camera Futura overcomes the antiquated analog one-lens-connected-to-one-viewfinder architecture with the Wireless Viewfinder Interchangeable Lens system (WVIL). It combines the sen...