Wapping Wrap

by atmos studio
Wapping Wrap atmos studio

Our refurbishment of a penthouse flat in Wapping unites two astonishing views at either end of a linear plan with a simple series of pure, fluid surfaces. The rooms were peeled open as much as possible, with luscious built-in furniture blended into the existing walls using a light, minimal palette – of matte whites and reflective blacks.
The curved surfaces of the living room frame a gracious view of the Thames. To the left, upon entry, the luminous storage cupboard reflects the entrance door before teasing open into a crack revealing a dark counter space that wraps around the corner. To the right, the wall surface rises and swells to form kitchen storage, and similarly crack open to present the main counter. The glossy black surfaces intensify into a hob, excavate into a sink, wrap up as splash-back, and curl over into the underside of the cupboards and extract above.
The dark alcove of the kitchen folds back and disappears, while the living room storage continues to tear open to reveal an anthracite feature wall that fades out into the horizon beyond.
A wall of storage in the master bedroom at the other end of the apartment conceals a door to the hidden master bathroom space. The cross-mullion of the existing full-height fenestration sets the height for a voluptuous sink counter which grows out from the entrance door and slides into a sensually plastered wall (rendered in light Moroccan Tadelkat) that enwraps the shower space, splitting open to form a momentary alcove.

Photos courtesy of atmos studio

  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio
  • Wapping Wrap atmos studio

Sponsor

Sponsor

  • Kennedy Residence

    Kennedy Residence

    Located on 12-acres of quiet ranchland and adjacent to the buff-colored stone canyon bluffs directly east of Boulder, the site for this project was unique in that its orientation w...

  • Dubrovka Apartment

    Dubrovka Apartment

    Architect Peter Zaytsev – the partner in za bor architects – had designed this small apartment for his family. This small studio is located on 24th floor of newly built «Dubro...

  • Anti Patio

    Anti Patio

    The terraced plot is located on the eastern slope of the hill, with a 10-15 km panoramic view characteristic of a penthouse. The layout of the house enables its 180-degree exposure...

  • La Concha House

    La Concha House

    Description: The house was developed as a fluid, three dimensional plan, inspired by The Nolli plan of Rome 1748.
    The internal volume of the 15th Century barn forms the hear...

  • Spa House

    Spa House

    Building: A multi-functional building with residential, recreational and spa facilities, annexed to a larger residence.
    Spa House: Mountainside home integrated into its powe...

  • Redcliffs House

    Redcliffs House

    The home floats on a steeply sloping site in the Port Hills above Redcliffs, turning its back on the cold, easterly wind, but opening every room onto a generous deck and the view a...

  • The Icon Home

    The Icon Home

    Style, class and a talent for entertaining. These are the qualities that make an icon, and this magnificent four-bedroom home lives up to its name. Just looking at the blueprint, y...

  • House Haller

    House Haller

    The vision was a customised building, incorporating the impressive panorama at the foot of the Alps with a lifestyle demanding variable solutions. The owner’s specifications were...

  • Equilibrium Bookcase

    Equilibrium Bookcase

    With its cantilevered modules stacked upon each other at a single angled point, Equilibrium fiver-tier bookcase from Malagana Design is a unique furniture piece that immediately ca...

  • House E

    House E

    The house is built on a very long, narrow and sloped lot of 940 sq. m. The proportions were one of the generators for the design. The clients wanted a large, spacious house on one ...