Whitney loft Renovation

by Alchemy Architects
Whitney loft Renovation Alchemy Architects

The Whitney loft Renovation is the first loft project undertaken by Geoffrey Warner and Alchemy Architects, a firm more noted for their work in modern and prefab architecture. Award-winning graphic designers Will Hopkins and Mary K. Baumann are a New York City couple who have recently transplanted their home and office to the renovated Whitney Lofts Building in Minneapolis (formerly the Standard Mill). Their 2,600 square-foot loft is situated in the mill’s former turbine room. It contains an office (for six) that melds seamlessly with their home. The space is conceived as white on white and plays freely with concepts of old and new as a place for art. An 11' x 15' white "house" serves as a guest room with bath as well as an understandable interruption of the open floor plan. Photos courtesy of Alchemy Architects Source: Arthitectural

  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects
  • Whitney loft Renovation Alchemy Architects

Sponsor

Sponsor

  • 33rd Street House

    33rd Street House

    Positioned on a narrow 28′ wide lot in Denver’s LoHi neighborhood, the 33rd Avenue house is an elongated, open floor plan. While the urban quality of the block was desirable to...

  • Warehouse Conversion

    Warehouse Conversion

    Located in Surry Hills, an inner-city suburb of Sydney, in the state of New South Wales, Australia, this dual fronted warehouse was transformed into a unique contemporary city home...

  • Depot House

    Depot House

    The Shepaug River Valley Railroad, which ran along the Bantam River in the late 19th century, stopped at this location, once the site of a tiny local train depot. We saved and rein...

  • Milan Preview: Corniches

    Milan Preview: Corniches

    Ronan & Erwan Bouroullec have created the Corniches wall shelf collection for European furniture brand VITRA. The glossy wall shelf units are made of ABS and come in three sizes an...

  • Faceted House

    Faceted House

    The project’s brief was to remodel and extend the three bedroom two storey house that was in a decrepit state and in need of considerable refurbishment and modernisation. The cli...

  • City View

    City View

    Inspired by the clients' desire for a house that reflects their values and lifestyle, this house takes an architecturally minimal approach with simple massing and a simplified mate...

  • Three Bedroom Loft

    Three Bedroom Loft

    This three bedroom, two bathroom loft on two floors is located in West Village, the western portion of the Greenwich Village neighborhood in the New York City borough of Manhattan,...

  • House in Restelo

    House in Restelo

    Architects: The site, with an almost rectangular shape, has 914.2 m2 (9,840 ft2) and is inserted into a residential neighborhood in Lisbon. Topographically the site is characterize...

  • GP House

    GP House

    GP House has basic spaces required for a residence: living room, bedroom, family, etc., spread over two floors connected by stairs are concentrated in a vertical volume that bursts...

  • Maison Glissade

    Maison Glissade

    We started working together in 2007 on a complex modern residential project in Collingwood, Ontario. While the project provided many challenges in both design and cost effectivenes...

Mit der Nutzung unserer Webseite, stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Mehr erfahren.